Pim Jansen
Pim Jansen Human Interest 10 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Het Nederlandse model Cindy Kimberly meet zich met Doutzen Kroes

We kennen allemaal de Nederlandse modellen als Doutzen Kroes en Romee Strijd. Minder bekend is het 20-jarige Nederlandse model Cindy Kimberly, maar op Instagram doet ze niet onder voor die grote namen.

Waar Doutzen Kroes de afgelopen jaren een schare aan 6,4 miljoen volgers opbouwde, heeft Cindy Kimberly (@wolfiecindy) dat in veel kortere hetzelfde bereikt. Ook zij staat nu op 6,4 miljoen volgers en de teller loopt hard door. Tegenwoordig is ze onder meer een van de ambassadeurs van Rihanna’s lingeriemerk Savage x Fenty en Goosberry Intimates. Maar nog niet zo lang geleden werd ze als onbekend meisje per toeval ontdekt op Instagram.

Cindy Kimberly is ontdekt door Justin Bieber

Misschien herinner je de doorbraak van Cindy Kimberly nog, in 2015. Vanuit het niets werd ze ontdekt door Justin Bieber. “OMG, wie is dit?!”, postte het Canadese tieneridool destijds op Instagram, met een foto erbij. Al vrij snel bleek het om een Nederlands meisje te gaan, dat in Spanje woonde.

Die tweet leverde Cindy Kimberly in één klap 500.000 nieuwe volgers op en vanaf dat moment ging het snel. Ze kreeg na de post op Instagram een klus op de catwalk van de Madrid Fashion Week en sindsdien is ze een gewild model. Ze sierde al eens de cover van GQ en Playboy en doet als model opdrachten voor Savage x Fenty, Yves Saint Laurent, Pull & Bear, By Kilian en meer grote merken.

Tussen het modellenwerk door werd ze groter en groter als influencer op Instagram. De teller staat nu op 6,4 miljoen volgers, precies evenveel als Doutzen Kroes. Cindy Kimberly is geboren in Amsterdam, heeft een Nederlandse vader, een Spaanse moeder en woont op dit moment in Barcelona. Het is volstrekt begrijpelijk dat ze zo populair is op Instagram, getuige de onderstaande foto’s. Bekijk ook deze campagnefoto’s van Gooseberry Intimates.

Meer Nederlandse modellen op Instagram

Naast Cindy Kimberly zijn er nog veel meer Nederlandse modellen die niet de bekendheid van Doutzen Kroes hebben, maar absoluut het volgen waard zijn. Lees meer in dit artikel.

Check ook: Maak kennis met de modellen van Rihanna’s Savage x Fenty

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.