Alrik de Jong
Alrik de Jong Reizen 10 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

‘s Werelds populairste Airbnb is deze hut in een bos

Een houten hut in de middle of nowhere is ‘s werelds meest populaire Airbnb. Welkom in de Mushroom Dome Cabin.

Alleen in Nederland vind je al de mooiste verborgen parels op Airbnb, waaronder molens en tiny houses in Finse stijl. Laat staan wat de hele wereld te bieden. Des te bijzonderder is het dat juist deze simpele hut ‘s werelds populairste onderkomen is.

De populairste Airbnb is een hut in het bos

Het gaat om een hutje in een bos dat zich op zo’n 130 kilometer afstand van de Amerikaanse stad San Francisco bevindt. Eigenaren Kitty en Michael zetten de hut in het bos elf jaar geleden op Airbnb onder de naam Mushroom Dome Cabin. Sindsdien hebben ze meer dan 1.400 reviews, waarvan 95 procent de hut 5 sterren heeft gegeven.

De Mushroom Dome Cabin kent geen overdreven luxe en er is geen compleet interieurteam aan te pas gekomen om de boel in te richten. De keuken en badkamer zijn basic, je leeft op een oppervlakte van 10 vierkante meter. En dat is precies de charme van de Mushroom Dome Cabin. De prijs per nacht is 115 euro, maar de komende maanden is de hut volgeboekt. Bovendien kun je nog niet naar Amerika vliegen. Mooie gelegenheid om alvast wat verder vooruit te kijken.

Foto’s van de Mushroom Dome Cabin

Als je zelf wel eens hebt verhuurd via Airbnb, weet je dat je van een drol een gebakje kunt maken met slimme fotografie. Airbnb stuurt een fotograaf en die weet zelfs het meest kale appartement aan de rand van de stad te doen overkomen als een luxe designstudio. Voor de Mushroom Dome Cabin is geen trucage gebruikt. Gewoon pure foto’s, precies zoals het is.

wereld, populairste airbnb, mushroom dome, hut, bos
(Afbeelding: Kitty en Michael)
wereld, populairste airbnb, mushroom dome, hut, bos
(Afbeelding: Kitty en Michael)
wereld, populairste airbnb, mushroom dome, hut, bos
(Afbeelding: Kitty en Michael)
populairste, airbnb, ter wereld, hut, bos, fotos
(Afbeelding: Kitty en Michael)

De houten cabin van Tony Stark

Over bijzondere overnachtingen op Airbnb gesproken: de houten cabin van Tony Stark / Iron Man uit Avengers: Endgame is ook gewoon te huur voor een overnachting. Deze vind je tevens in de Verenigde Staten, maar dan net buiten de stad Atlanta in de staat Georgia. Lees en bekijk hier meer over deze bijzondere plek om te slapen.

Check ook: Vanlife in Nederland: slapen in een vintage camper bij De Camphanen

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.