Pim Jansen
Pim Jansen Travel 20 jun 2020

Vanlife in Nederland: slapen in een vintage camper bij De Camphanen

We hoeven niet uit te leggen waarom we ons deze zomer in de categorie reizen richten op een vakantie in Nederland. Deze week aandacht voor een pop-up camping. Bij De Camphanen slaap je in een vintage camper of omgebouwd busje. Vanlife in de Nederlandse natuur.

Altijd al benieuwd geweest naar het camperleven? In Nederland proef je eraan bij De Camphanen, een unieke pop-up camping in bohemian stijl.

Pop-up camping De Camphanen

De mannen van De Camphanen hebben een reizende camping bedacht. Je slaapt een week lang in een unieke camper in de Nederlandse natuur. Bij aankomst op de camping staat er een ready-to-sleep busje of camper voor je klaar, inclusief een gezellig buitenzitje en een kampvuurplek. Je hebt beschikking over sanitaire voorzieningen.

Oprichters Victor en Sander weten wat vanlife inhoudt. Victor reside ruim een jaar lang met zijn vriendin en twee kinderen door Europa in een gele stadsbus. “Tijdens dit avontuur was geen dag hetzelfde. Met De Camphanen willen we andere mensen die ervaring bieden in eigen land.”

Vanlife in Nederland: slapen in een vintage camper

Sander: “Juist nu is het heerlijk om te avonturen in eigen land. Daarom zijn we met de reizende camping gekomen, waar je slaapt in unieke campers of vintage busjes. Zo ervaar je vanlife in Nederland.”

Doordat de mannen veel campervaring hebben met een gezin, is er aan alles gedacht. Bij aankomst staan 25 unieke vintage voertuigen kant-en-klaar gereed op De Camphanen. Zo kun je slapen in een 6-persoons DAF-stadsbus die heel Europa heeft gezien en een customized brandweerwagen.

Op ‘de nomadenplek’ van de pop-up camping staan diverse foodtrucks. Ook kunnen de voetjes van de vloer in de silent disco. Heb je het iets te bont gemaakt? De mini-melkboer koffiejuffrouw pept je ’s ochtends weer op. De camping is geschikt voor jonge gezinnen met kinderen, maar ook de ultieme plek voor relaxte week buiten met je vriend of vriendin.

Ewijk is het nieuwe Gardameer

De Camphanen strijkt deze zomer neer in het groene Ewijk, vlakbij Nijmegen. De reizende camping staat vlakbij een prachtig meer met zandstrand, gelegen in natuurgebied De Groene Heuvels.

Het strand is een heerlijke plek om te chillen, maar er zijn ook actieve mogelijkheden als suppen. De Camphanen heeft fietsen te huur, waarmee je tochten langs de Waal of naar het gezellige Nijmegen kunt maken.

Prijzen per week

Voor een vierpersoons vintage caravan betaal je 695 euro per week, voor een vierpersoons vintage camper 895 euro en voor een vijf- en zespersoons vintage camper 1.095 euro. Te boeken tussen 18 juli en 25 september. Daarna reist de pop-up camping door, op naar een nieuw avontuur.

Uiteraard wordt er rekening gehouden met de richtlijnen van het RIVM. Neem daarom je eigen deurmatje mee voor de hygiëne. Meer informatie vind je op de website van De Camphanen.

Check ook: Verborgen parels op Airbnb voor een vakantie in Nederland

Reageer op artikel:
Vanlife in Nederland: slapen in een vintage camper bij De Camphanen
Sluiten