Pim Jansen
Pim Jansen Kunst & Fotografie 9 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

SI Swimsuit 2021 trapt af met Deens topmodel Josephine Skriver

Afgelopen jaar was Josephine Skriver met haar debuut in de Sports Illustrated Swimsuit Issue nog ‘Rookie of the Year‘. In 2021 staat het 27-jarige model uit Denemarken centraal in het jaarlijkse bikini-festijn. De eerste beelden zijn gedeeld.

Met een leeftijd van 27 en het cv van Josephine Skriver klink je oud als ‘Rookie of the Year’, maar Sports Illustrated kijkt niet naar een getal. De titel wordt, ongeacht leeftijd, jaarlijks aan een model gegeven dat debuteert. Maar we praten over vorig jaar. Door naar 2021.

Josephine Skriver voor SI Swimsuit 2021

Nu is het Deense model namelijk een van de coverdames. Vorig jaar waren dat Olivia Culpo, Jasmine Sanders en Kate Bock. Met wie Josephine Skriver die eer gaat delen is nog niet bekend. Feit is dat de eerste beelden van de bikini-godin veelbelovend zijn. De fotoshoot vond plaats in het Californische Sacramento en is geschoten door Anne Menke.

Op Instagram verklaart Sports Illustrated de keuze voor Josephine Skriver als het boegbeeld van SI Swimsuit 2021. “Het was een gemakkelijke beslissing voor ons. Josephine inspireert vrouwen, komt fel op voor de LGBTQ-gemeenschap en is een ware professional. Ze praat moeiteloos mee over een football-wedstrijd, is een natuurlijke schoonheid en heeft hart van goud.” En zo gaat het nog even door met loftuitingen.

De bikini-godin als Rookie of the Year 2020

De eerste beelden van SI Swimsuit 2021 zijn nog schaars. Maar de shoot waarin Josephine Skriver straalde als de ‘Sports Illustrated Rookie of the Year’ laat alvast zien waartoe het ongeveer gaat leiden. Een greep uit de fotoshoot van vorig jaar.

Naast Josephine Skriver en andere bekende modellen, zijn er in SI Swimsuit 2021 ook onbekende modellen te zien. Iedereen kon zich opgeven via #SISwimSearch2021 en de meeste stemmen gelden. Lees en bekijk hier meer. Maak ook kennis met Natalie Mariduena. Zij is de eerste Rookie van 2021, en ook van haar gaan we nog veel horen en zien.

Sports Illustrated Swimsuit viert 7 jaar Samantha Hoopes

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.