Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Formule 1 7 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Klaar voor het nieuwe Formule 1 seizoen? Test het met onze grid-quiz

De winter is bijna voorbij en de lentezon breekt al door. Dat betekent ook dat de Formule 1 weer ontwaakt. De eerste testkilometers zijn achter de rug en de start van het nieuwe seizoen komt snel dichterbij. Op 20 maart staan Max Verstappen en zijn collega’s weer aan de start, maar ben jij daar al klaar voor? Test het met onze grid-quiz.

Dat Max Verstappen op de deelnemerslijst staat, zul je ongetwijfeld weten. Maar hoe zit het met de rest? Kun jij alle twintig Formule 1-coureurs die dit seizoen op de grid staan zo opratelen? Of moet je nog even goed gaan oefenen op de deelnemerslijst? Wij hebben een quiz voor je gemaakt die antwoord geeft op die vraag.

Hoe goed ken jij de Formule 1-grid?

Om het je het wat makkelijker te maken hebben we een paar hints. Zo kunnen we je vertellen dat er niet heel veel nieuwe namen bij zijn gekomen. In de line-up voor het Formule 1 seizoen van 2022 zien we een hoop bekende gezichten. Ze rijden alleen niet altijd meer voor hetzelfde team als een jaar geleden.

Viaplay heeft aangename verrassing voor Formule 1 en Verstappen-fans

Daarnaast is er nog de kwestie rondom het tweede stoeltje bij Haas. Dit weekend werd de Russische coureur Nikita Mazepin op straat gezet door zijn team. Wie op 20 maart naast Mick Schumacher staat, is nog niet bekendgemaakt. Wel heeft Haas onthuld wie de voorlopige vervanger is tijdens de testweek. Dat is ook de naam die we zoeken in onderstaande quiz.

Afgelopen winter is er niet alleen op de grid geschoven met namen en rugnummers, ook op het gebied van uitzendrechten is gewisseld. Ziggo is niet langer dé plek voor Formule 1-fans. De oranje telecomaanbieder is de rechten kwijtgeraakt aan de Nordic Entertainment Group (NENT).

Viaplay, of toch een andere dienst?

Dit betekent dat je dit jaar ergens anders moet zijn om de races live te volgen, namelijk bij ViaPlay. Dit is de streamingdienst van NENT die sinds deze maand ook in ons land beschikbaar is. Meer daarover en wat de alternatieven zijn, lees je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.