Pim Jansen
Pim Jansen Hebbedingen 7 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

De Batmobile uit The Batman bouw je nu met LEGO Technic

Hier is de Batmobile uit The Batman, die je nu zelf met LEGO Technic in elkaar kunt zetten. De prijs van de bouwset, die eventjes geleden al werd onthuld, valt mee, vooral vergeleken met andere auto’s.

In The Batman rijdt Batman (Robert Pattinson) vooral rond op zijn motor, veelal naast zijn compagnon Catwoman aka Selina Kyle (Zoë Kravitz). De Batmobile staat pas later in de film te brommen, klaar voor een achtervolging. Het is een versie die perfect binnen de grimmige sfeer van de film past; niet gelikt, wel bruut.

De nieuwe Batmobile van LEGO Technic

Nu kun je de wagen dus nabouwen. De LEGO Technic-bouwset bestaat uit 1.360 onderdelen en heeft verschillende coole technische kenmerken. Zo wordt de Batmobile geleverd met twee verlichtingsstenen, een rode en een gele. Het rode licht geeft de doorzichtige motor aan de achterkant een unieke gloed, terwijl de gele steen de grille verlicht.

batmobile, the batman, lego technic, bouwset
batmobile, the batman, lego technic, bouwset, 2022

Andere coole snufjes zijn de voorwielbesturing, het differentieel op de achterwielen, de ronddraaiende vlam en de deuren en motorkap die open kunnen. Voor kinderen een leuke kennismaking met techniek, voor volwassenen ook een lekker bouwwerk en bovenal een Batman-verzamelitem. De afmetingen zijn 11 centimeter hoog, 45 centimeter lang (inclusief vlam aan achterkant) en ongeveer 17 centimeter breed. Je koopt de Batmobile voor 99,99 euro. Meer informatie en technische details vind je op de website (prijslink in dit artikel) van LEGO.

Meer Batman-bouwsets

De nieuwe Batmobile is natuurlijk niet de eerste Batman-bouwset van LEGO. Check ook deze autob van de superheld, waarbij je iconische Dark Knight-minifiguren krijgt. En dit bouwwerk uit de helmets-serie is ook de moeite waard.

lego technic, batmobile, the batman, 2022, 42127

Naast Batman (DC Comics) heeft LEGO nog behoorlijk wat samenwerkingen met andere franchises, waaronder Marvel en Star Wars. Bekijk bijvoorbeeld ook deze nieuwe Star Wars-helmen van LEGO. En ben jij meer een Marvel dan een een DC Comics-persoon? Check dan deze zeven Marvel-bouwsets.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.