Dennis Mons
Dennis Mons Hebbedingen 2 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

LEGO onthult drie iconische Star Wars-helmen, inclusief die van Luke

Ben je Star Wars én LEGO-fan, dan is er heugelijk nieuws. De Deense speelgoedfabrikant heeft namelijk drie nieuwe Star Wars-helmen in de ‘helmets’-serie onthuld. En het mooie is dat ze nog betaalbaar zijn ook.

Vanaf deze maand kunnen LEGO-bouwers en Star Wars-fan helemaal los met drie nieuwe helmen. Het gaat om de X-Wing-helm van Luke Skywalker (Red Five) uit de originele films. Mensen die juist fan zijn van de Dark Side kunnen los met de Dark Trooper en Mando-fans kijken vast en zeker uit naar zijn helm.

LEGO x Star Wars voor volwassenen

LEGO is flink aan de weg aan het timmeren met bouwwerken voor volwassenen. Natuurlijk zijn legendarische LEGO Star Wars-bouwwerken populair, zoals deze enorme AT-AT. Ook zeldzaam grote bouwsets als het Colosseum en de Titanic doen het goed. Maar met een prijskaartje van respectievelijk  799 euro en 499 euro niet bepaald voor iedereen weggelegd.

1.De helm van Luke Skywalker

De X-Wing-helm van Luke Skywalker heeft een open design, waardoor de binnenkant te zien is. De LEGO Star Wars-set heeft 675 onderdelen en kost 59,99 euro en is onder andere te koop via de website van LEGO.

2. De helm van een Dark Trooper

De Dark Trooper (die een belangrijke rol speelde in The Mandalorian als de stoottroepen van Moff Gideon) kost eveneens 59,99 euro, is ook deze maand beschikbaar en kun je hier kopen. De set heeft 584 onderdelen.

3. De helm van Din Djarin (The Mandalorian)

Hoewel de helmen van The Mandalorian en Boba Fett bijzonder op elkaar lijken, verschillen ze toch voldoende om een aanschaf te verdedigen (je kunt sowieso niet voldoende LEGO hebben, laten we eerlijk zijn). In ieder geval kost ook zijn helm 59 euro en die vind je hier. Deze set heeft 693 onderdelen.

Met de drie nieuwe helmen komt de teller op acht te staan. Al eerder waren die van Darth Vader, Boba Fett, een Scout Trooper, een Storm Trooper en een Tie Fighter-pilotenhelm beschikbaar.

De complete ‘helmets’-serie

De hele collectie vind je hier. Heb je in ieder geval genoeg te doen totdat Obi-Wan Kenobi uitkomt op Disney+!

Mocht je nou geen Star Wars-fan zijn, dan kan je altijd los met de LEGO-set van Santiago Bernabéu die de fabrikant recentelijk heeft aangekondigd. En met 5.876 stenen ben je aanzienlijk langer bezig met het stadion van Real Madrid dan de Star Wars-helmen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.