Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Hebbedingen 22 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

LEGO komt met Koninklijke bouwset voor de echte voetballiefhebber

Na Camp Nou en Old Trafford komt LEGO binnenkort met een nieuw stadion om na te bouwen. Ditmaal kunnen de fans van Real Madrid juichen, want de thuisbasis van hun favoriete club is vanaf maart te bestellen. Een prachtige ode aan één van de grootste voetbalclubs ter wereld.

De LEGO versie van Santiago Bernabéu belooft een behoorlijke uitdaging te gaan worden voor de voetballiefhebber. Dit is namelijk de grootste stadion bouwset die de Deense speelgoedfabrikant tot nu toe gemaakt heeft. Met zijn 5.876 stenen is hij aanzienlijk groter dan de Old Trafford set (3.898 stenen) en zelfs iets groter dan die van concurrent Barcelona. De LEGO versie van Camp Nou is ruim 300 stenen kleiner.

Voor de fanatieke Real Madrid-fan

Ondanks zijn formaat zit de LEGO versie van Santiago Bernabéu vol met details. Van de iconische hoektorens tot de wandelgangen en trappen. Iedere Real Madrid-fan zal zich direct thuis voelen in deze prachtige replica van Santiago Bernabéu. Zelf het patroon in het gras is net als in het echte stadion én je krijgt er ook nog een teambus bij. Het enige wat nog ontbreekt, is het geluid van zingende fans.

LEGO Real Madrid – stadion Santiago Bernabéu
(Afbeelding: LEGO)

Net als het echt Santiago Bernabéu is ook deze bouwset niet goedkoop, namelijk 349,99 euro. Dit maakt hem dus niet alleen groter dan de andere stadions, maar ook een stuk(je) prijziger dan Old Trafford en Camp Nou. Mocht je zo’n grote Real Madrid-fan zijn dat je dit bedrag er wel voor over hebt? Dan kun je deze LEGO set vanaf 1 maart hier bestellen.

Meer uitdagende LEGO sets

Mocht je geen voetballiefhebber zijn, maar wel op zoek zijn naar een uitdagend ‘stadion’ om na te bouwen? Dan is er altijd nog het LEGO Colosseum. Dit is de grootste LEGO bouwset ooit. Hoeveel stenen deze set bevat en wat hij kost, lees je hier.

LEGO Real Madrid – stadion Santiago Bernabéu
Santiago Bernabéu (Afbeelding: LEGO)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.