Tessa Ham
Tessa Ham Crypto 22 feb 2022
Leestijd: 3 minuten

De eerste NFT-miljardairs zijn een feit: zo wisten ze hun fortuin te vergaren

We kunnen niet meer om NFT’s heen. Non-Fungible Tokens zijn inmiddels zo populair dat er duizenden en soms zelfs miljoenen euro’s in omgaan. Het kon dan ook niet lang duren voordat de eerste NFT-miljardairs zich zouden aandienen. Die eer is nu aan Alex Atallah en Devin Finzer, de co-founders van OpenSea.

De heren, beiden overigens pas rond de 30 jaar oud, begonnen vier jaar geleden NFT marktplaats OpenSea en plukken daar nu de vruchten van. Dit is hoe Alex Atallah en Devin Finzer de eerste NFT-miljardairs werden.

De eerste NFT-miljardairs

De co-founders van OpenSea joinden de miljardairsclub begin dit jaar, nadat ze nieuwe financiering ophaalden van investeerders. Door deze financieringsronde is niet alleen hun bedrijf miljarden waard, maar Alex Atallah en Devin Finzer zelf ook.

In deze financieringsronde haalde OpenSea nog eens 300 miljoen dollar op, waarmee de waarde van het bedrijf met 800 procent steeg, naar maar liefst 13.3 miljard dollar. Aangezien beide heren volgens Forbes een belang van 18.5 procent in het bedrijf hebben, komt het vermogen van zowel Atallah en Finzer daardoor in één klap op 2.2 miljard dollar uit.

Een indrukwekkend bedrag op 30- en 32-jarige leeftijd. Hoe zijn deze eerste NFT-miljardairs op dit punt gekomen?

Dit zijn Finzer en Atallah

Devin Finzer groeide op in Silicon Valley, studeerde aan Brown University en ging vervolgens aan de slag als software engineer bij Pinterest. Zijn eerste start-up, een zoekmachine genaamd Claimdog, verkocht hij na een jaar.

Mede-oprichter Alex Atallah groeide op in Colorado en studeerde aan Stanford. Alsof dat niet al indrukwekkend genoeg is, begon hij zijn tech-carrière al tijdens zijn studententijd bij Palantir. Voordat hij OpenSea oprichtte, werkte hij bij andere start-ups in Silicon Valley.

Het ontstaan van OpenSea

Flash forward naar 2017, en Atallah en Finzer doen samen mee met een start-up incubator. Eerst is het idee om een bedrijf te lanceren dat cryptogebruikers betaalt om hun WiFi-hotspots te delen. Maar CryptoKitties – één van de eerste NFT’s – brengt daar verandering in. De tech-ondernemers zijn gefascineerd en het idee voor OpenSea is geboren.

OpenSea was één van de eerste spelers in de NFT-markt en dat heeft door de populariteit van NFT’s goed uitgepakt. Maar Atallah en Finzer hebben daarvoor wel moeten volhouden.

Van struggelend bedrijf naar NFT-miljardair

Toen we in maart 2020 kennis maakten met het coronavirus, was het platform OpenSea al 26 maanden online. Helaas had het bedrijf, met toen nog vijf werknemers in dienst, pas 4.000 actieve gebruikers weten te verzamelen, die samen voor 1.1 miljoen dollar aan maandelijkse transacties zorgden. Aangezien OpenSea 2.5 procent commissie rekent per verkochte NFT, kun je uitrekenen dat het bedrijf toen maandelijks 28.000 dollar verdiende.

Van een levendige NFT-markt was toen nog geen sprake. Sterker nog, Rare Bits, de grootste concurrent van OpenSea op dat moment, ging zelfs failliet. De co-founders van OpenSea stelden een doel: hun omzet verdubbelen voor het einde van 2020.

Ongekende groei

Dat lukte gelukkig in september al, dus besloten de twee door te zetten. En dat is maar goed ook, want in 2021 explodeerde de NFT-markt. In juli 2021 realiseerde OpenSea 350 miljoen dollar aan transacties. Al een stuk hoger dan de 1,1 miljoen anderhalf jaar eerder, maar je raadt het al; daar hield het niet bij op. In augustus 2021 werd er in totaal 3,4 miljard aan transacties gedaan op het platform.

Tegenwoordig heeft OpenSea meer dan 70 werknemers en het bedrijf groeit snel. Zo zie je maar: soms kan net even doorzetten het verschil maken.

Forbes

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.