Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Netflix 22 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze bekende Zweedse misdaadserie knalt de top in op Netflix

Netflix heeft een nieuwe knaller erbij op de streamingdienst. Het tweede seizoen van Young Wallander doet het opvallend goed.

De Zweedse politieserie Wallander bestaat natuurlijk al jaren. De serie was voor het eerst te zien in 2005 en kent in totaal drie seizoen waarvan de laatste afleveringen alweer dateren van 2013. Netflix heeft de serie nieuw leven ingeblazen door een eigen original spin-off: Young Wallander. Het eerste seizoen was in 2020 te zien en dat beviel de streamingdienst zo goed dat het nu met een nieuw seizoen op de proppen komt.

Young Wallander is terug

Als je het eerste seizoen van Young Wallander hebt gezien, weet je dat de politieserie vrij duister is. Daarin komen onder andere onderwerpen als vreemdelingenhaat en andere (politieke) kwesties voorbij. Ook zien we dat Wallander moeite heeft om bij de politie te werken.

Het nieuwe seizoen borduurt daarop voort. In het eerste seizoen verliet hij nog de politie, maar door twijfel en de komst van een nieuwe hoofdinspecteur besluit hij om toch weer terug te keren. Zijn eerste nieuwe zaak lijkt eenvoudig, maar zoals we bij Young Wallander gewend zijn, is niets zo simpel als het lijkt.

5 lekkere films en series die in week 7 op Netflix verschenen

Nieuwe gezichten in de Netflix-serie

Door het nieuwe verhaal zien we ook weer een aantal nieuwe gezichten in de cast. Zo maken onder andere Tomiwa Edun, Lisa Hammond en Lewis Mackinnon hun debuut in de Netflix-serie. Natuurlijk zien we ook weer een aantal bekenden. Zo kruipt Adam Palsson opnieuw in de huid van Kurt Wallander en zien we ook Leanne Best (Frida) en Yasen Atour (Reza) terug.

Het eerste seizoen van Young Wallander kreeg gemengde kritieken. Op Rotten Tomatoes scoorde het 64 procent. Dat ligt in lijn met de rating op IMDb. Deze is daar een 6,8. Het tweede seizoen lijkt het echter beter te doen bij de fans. De eerste aflevering scoort op de reviewsite een 7,4.

Het nieuwe seizoen van Young Wallander bestaat net zoals het vorige deel uit zes afleveringen en is nu te zien op Netflix. Om alvast een indruk te krijgen van de serie kun je hieronder de trailer checken.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.