Alrik de Jong
Alrik de Jong Hebbedingen 4 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Més que un LEGO-bouwset: stadion FC Barcelona te koop

LEGO komt de laatste tijd met fantastische sets voor volwassenen. Nieuw in de collectie: Camp Nou. Het stadion voor FC Barcelona is nu te koop.

Met het Colosseum in Rome bracht LEGO onlangs de grootste set ooit uit. Deze bestaat uit 9.036 steentjes. Met 5.508 steentjes komt het stadion van FC Barcelona daarbij niet in de buurt, maar qua grootte is het tevens een serieuze bouwset.

Bouw het stadion van FC Barcelona met LEGO

De LEGO-versie van Camp Nou is een bouwset vol details. Het veld, de spelerstunnel, perstribune, VIP-ingang, alles klopt. Ook zitten er details als de spelersbus van FC Barcelona bij en uiteraard lees je op de tribune, net als in het echt, de clubslogan ‘més que un club’.

lego, camp nou, stadion, fc barcelona
(Afbeelding: LEGO)

De bouwset is, eenmaal in elkaar gezet, in vijf delen op te splitsen, zodat je de prachtige opbouw kunt onthullen aan je visite. Er zitten geen minifiguren bij het LEGO-stadion van FC Barcelona, al kun je die wel winnen. De afmetingen van de set zijn ongeveer 20 centimeter hoog, 49 centimeter breed en 46 centimeter diep. Prima verrijking voor jouw interieur. Deze set maakt deel uit van een reeks modelsets die zijn ontworpen voor volwassenen die van design en architectuur houden.

Camp Nou nu te koop (en minifiguren te winnen)

De bouwset is nu te koop voor 329,99 euro. Goed alle steentjes bewaren, en hij is over 30 jaar nog veel meer waard. Tot 15 september maak je via een quiz ook nog eens kans op gepersonaliseerde FC Barcelona-minifiguren. Moet je alleen wel even gratis VIP-lid worden van LEGO. Schrijf je hier in.

Het stadion van FC Barcelona is zo’n LEGO-set die een verrijking is voor je interieur. Een goed excuus tegenover je vriendin om je spaargeld uit te geven aan speelgoed. Check ook deze vijf bouwsets, van pop-art tot bloemen, waarvoor hetzelfde geldt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.