Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 4 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

Pokémon dropt serie voor volwassenen met alle regio’s uit de games

Het 25-jarig jubileum van Pokémon wordt goed gevierd. Er komt een spectaculaire animatieserie voor volwassenen, gratis en voor niks op YouTube. Een nostalgische reis terug in de tijd. Maak kennis met Pokémon Evolutions.

Afhankelijk van je leeftijd is de kans groot dat je met warme gevoelens aan Pokémon terugdenkt. ‘S ochtends vroeg op de bank, de televisie aan, en de geanimeerde avonturen van Ash Ketchum volgen. Pure nostalgie.

Pokémon: groter dan ooit

Anno 2021 is Pokémon zo mogelijk groter dan ooit. Het succes van de mobiele game Pokémon Go en de absurd lucratieve handel in de kartonnen kaartjes hebben de franchise nieuw leven ingeblazen. Niet dat het dat nodig had: het is de grootste mediafranchise ter wereld.

Maar toch. Als je anno 2011 als volwassene de originele animatieserie weer eens aan zet op Netflix, dan ontkom je er niet aan dat het echt voor kinderen is gemaakt. Natuurlijk, de nostalgie verbloemt een hoop. Maar het idee van een serieuzere animatieserie voor volwassenen zou helemaal tof zijn.

Pokémon Evolutions

Goed nieuws: dat is precies wat je gaat krijgen. Pokémon bestaat nog steeds in de vorm van een wekelijkse serie voor een jonger publiek, maar daarnaast brengt The Pokémon Company steeds vaker miniseries uit.

Eerder dit jaar kregen we Twilight Wings, een miniserie die qua productiewaarde de reguliere serie met gemak wist te overtreffen. Dat gaat het bedrijf vanaf 9 september opnieuw doen met Pokémon Evolutions.

Een nieuwe miniserie die je vanaf dan gewoon op YouTube kunt checken, geheel gratis. Het wordt een nostalgische trip.

Terug in de tijd

Pokémon Evolutions is een nieuwe web-exclusieve animatieserie die kijkers elke aflevering meeneemt naar een andere Pokémon-regio, van Galar tot Kanto. Het 25-jarig jublieum van de reeks wordt gevierd door terug in de tijd te reizen, tot we bij de originele games en Kanto aankomen.

De productie is in handen van dezelfde studio die ook de Pokémon-films maakt. De onderstaande video laat al zien wat dat oplevert: een spectaculaire animatiestijl die meteen contrasteert met de meer statische reguliere animatieserie.

Serieuze toon

Bovendien valt meteen op hoe serieus de toon van Pokémon Evolutions wordt. Weg is het vrolijkere, kleurrijkere karakter dat je gewend bent van de franchise. The Pokémon Company viert duidelijk de 25e verjaardag van de franchise met degenen die (een groot deel van) de reis hebben meegemaakt: fans die ondertussen volwassenen zijn geworden.

Pokémon Evolutions is zowel een opwindende nieuwe animatiecollectie voor het merk als een bedankje voor de miljoenen fans over de hele wereld die ons de afgelopen 25 jaar hebben vergezeld op deze reis”, aldus Colin Palmer, vice-president marketing voor The Pokémon Company International.

“En met de laatste aflevering die zich afspeelt in Kanto, is Pokémon Evolutions een betekenisvolle manier om onze jubileumvieringen te beëindigen op de plek waar het 25 jaar geleden allemaal begon voor Pokémon.”

Planning

Fans krijgen naast een flinke dosis nostalgie dus gratis een volwassenere versie van Pokémon te zien zoals je de franchise zelden eerder hebt gezien. Wij hebben ook meteen een voorstel voor het volgende project: een Star Wars: Visions-achtige anthology waarbij je studio’s alle ruimte geeft om hun eigen visuele versie van de franchise neer te zetten.

De planning van de in totaal acht afleveringen van Pokémon Evolutions ziet er als volgt uit:

  • 9 september: “The Champion” featuring the Galar region
  • 23 september: “The Eclipse” featuring the Alola region
  • 7 oktober: “The Visionary” featuring the Kalos region
  • 21 oktober: “The Plan” featuring the Unova region
  • 2 december: “The Rival” featuring the Sinnoh region
  • 9 december: “The Wish” featuring the Hoenn region
  • 16 december: “The Show” featuring the Johto region
  • 23 december: “The Discovery” featuring the Kanto region
Pokémon dropt grimmige miniserie voor volwassenen gratis op YouTube
😮 (Afbeelding: TPC)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.