Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 23 aug 2020
Leestijd: 3 minuten

Binnenshuisvermaak: 7 LEGO Marvel-sets voor volwassenen

Voor Marvel-fans dreigt 2020 een karig jaar te worden. Geen grote MCU-films in de bioscoop, behalve misschien nog Black Widow, en ook op Disney+ blijft het stil. Gelukkig hebben we LEGO nog.

We zetten wekelijks toffe LEGO-sets voor volwassenen op een rijtje. Sets waar je niet alleen als kind vrolijk van wordt, maar die ook later nog tof zijn om te bouwen of neer te zetten.

Van brute auto’s tot de grootste en meest prijzige sets ooit. Dit keer: 6 keer toffe resultaten van de samenwerking tussen de Deense speelgoedfabrikant en Marvel.

LEGO Art: Iron Man

We trappen af met een relatief nieuwe set, die je afhankelijk van het moment waarop je dit artikel leest in Nederland nog lastig kunt bemachtigen. Dan hebben we het over LEGO Art. Dat is een nieuwe reeks aan sets, waarmee je je eigen schilderij kunt maken. Waaronder een set waarmee je een prachtig staaltje Iron Man pixel-art kunt realiseren. Koop er meerdere en je kunt zelfs een groter kunstwerk maken. Een heerlijk therapeutisch klusje. Er is zelfs een Sith Lord-variant, waarmee je onder andere Kylo Ren en Darth Vader in elkaar kunt zetten. Bruut!

Klik hier voor meer informatie

Lego Art series Marvel Iron Man
Iron Man (Afbeelding: LEGO)

LEGO Super Heroes Helicarrier

Nick Fury en zijn S.H.I.E.L.D. zorgen er vanuit deze imponerende Helicarrier voor dat superhelden op het juiste moment op de juiste plek zijn om slechteriken in elkaar te meppen. LEGO vereeuwigde het megaschip met een bouwset waar je U tegen zegt. Inclusief Captain America, Black Widow en Hawkeye. Vind je het toch iets te gortig? Dan is er ook nog een goedkopere uitvoering.

Klik hier voor meer informatie

Lego Marvel Avengers Iron Man Lab
LEGO Helicarrier (Afbeelding: LEGO)

LEGO BrickHeadz

De Deense speelgoedfabrikant introduceerde een paar jaar geleden BrickheadZ. Een soort standbeeldjes, à la Funko POP, maar dan van de plastic bouwsteentjes. Darth Vader, de kerstman, maar ook Iron Man en Captain America zijn als BrickheadZ te koop. Het probleem? LEGO maakt ze in beperkte oplages, waardoor verzamelaars helemaal los gaan.

Daardoor kun je niet meer voor een fatsoenlijke prijs de onderstaande Marvel-helden kopen. Gelukkig is er een oplossing. Met LEGO kun je alles maken, dus ook BrickHeadz. Dit boek geeft je instructies waardoor je alsnog met je eigen steentjes een toffe Iron Man, Wolverine of Daredevil in elkaar kunt zetten. Scheelt weer!

Klik hier voor meer informatie 

LEGO Marvel Brickheadz
BrickheadZ (Afbeelding: LEGO)

LEGO Marvel Avengers Iron Man Helm

Je kunt niet alleen de iconische helm van de Stormtrooper in huis halen, maar ook van Iron Man. De helm die Tony Stark in de comics, games en films draagt is ontworpen om zonder schaamte pontificaal in je kantoortje, woonkamer of slaapkamer neer te zetten. En terecht, want kunst is het zeker.

Klik hier voor meer informatie 

Marvel Iron Man helm
Iron Man (Afbeelding: Marvel)

LEGO Spider-Man Molten Man Duel

Gelukkig zijn er ook nog kleinschaligere speelsets waarvoor je minder kwijt bent. Zoals dit duel uit Spider-Man: Far from Home, waarbij Peter Parker het opneemt tegen de Molten Man. Oftewel, een illusie die opgezet is door Mysterio. Tip: Molten Man vormt een mooie basis om je eigen mech te bouwen.

Klik hier voor meer informatie

LEGO Spider-Man Molten Man
Spider-Man vs. Molten Man (Afbeelding: LEGO)

LEGO Marvel Avengers: Endgame Ultieme Quinjet

Volgens LEGO is dit niet zomaar een Quinjet, nee, dit is de ultieme Quinjet. Waarom, daar zijn wij ook nog niet achter, maar je kent dit vliegtuig waarschijnlijk uit Avengers: Endgame. Bereid je voor op het grote eindgevecht tegen de Chitauri. Inclusief Hawkeye, Black Widow, Thor en Rocket, stuk voor stuk in hun tijdreis-outfit.

Klik hier voor meer informatie 

Lego Marvel Avengers Iron Man Lab Marvel
LEGO ultieme Quinjet (Afbeelding: Marvel)

LEGO Avengers: Endgame Iron Man Labervaring

Bouw het lab van Tony Stark, inclusief vier Iron Man-suits. Iron Man MK 1, Iron Man MK 5, Iron Man MK 41, Iron Man MK 50,  voor de diehard fans. Maar pas op, een Outrider probeert in te breken en de technologie van Stark te stelen. Een set die prachtig is om meer te zetten én om mee te spelen. Voor als je neefjes en nichtjes op bezoek komen. Wat wil je nog meer?

Klik hier voor meer informatie 

LEGO Iron Man Lab
Het lab van Iron Man (Afbeelding: Marvel)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Binnenshuisvermaak: 7 LEGO Marvel-sets voor volwassenen
Sluiten