Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 21 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Michael Jordan-docu The Last Dance scoort 100% op Rotten Tomatoes

Mocht je nog niet overtuigd zijn om de tiendelige Michael Jordan-documentaire The Last Dance op Netflix te kijken, lees dan even de recensies. De documentaireserie scoort de zeldzame maximale score van 100% op Rotten Tomatoes.

Sinds maandag 20 april is The Last Dance te zien op Netflix. De documentaire wordt gespreid over een paar weken geserveerd, maar na de eerste twee afleveringen zijn recensenten het al unaniem met elkaar eens: dit wordt een van de beste sportdocumentaires ooit.

Michael Jordan-docu The Last Dance

The Last Dance is een documentaire over Michael Jordan en richt zich op het turbulente seizoen 1997-1998 van de Chicago Bulls. Onder aanvoering van de basketballegende met nummer 23 had de basketbalclub in de jaren 90 al vijf keer het NBA Championship gewonnen, waaronder dat van de twee voorgaande seizoenen. Maar zowel de spelers als staf voelden dat dit wel eens het laatste succesjaar van de gouden generatie kon worden. De legendarische coach Phil Jackson benoemde dit voorafgaand aan het seizoen als ‘the last dance’ en dat maakte wat los bij de spelers.

Spelers en staf van de Chicago Bulls stonden toe dat er tijdens dit seizoen non-stop en overal camera’s aanwezig mochten zijn, tot in de kleedkamer aan toe. Het zou een turbulent seizoen worden, met ups, downs en een gouden einde. Voor The Last Dance kon ESPN, de maker van de documentaire, putten uit 500 uren aan nog nooit vertoond beeldmateriaal. Naast het seizoen 1997-1998 van de Chicago Bulls wordt ook de rest van het leven en de carrière van Michael Jordan belicht. De eerste twee afleveringen zijn nu te zien op Netflix en de reviews stromen binnen.

Recensies: 100% score op Rotten Tomatoes

Wie zich een beetje heeft ingelezen, zal zich niet verbazen over de lovende recensies. Filmrecensiewebsite Rotten Tomatoes is wat dat betreft de beste graadmeter. Filmcritici en -media plaatsen hierop hun recensies. Het percentage geeft aan hoeveel recensenten positief zijn. 100% is de maximale score en komt eigenlijk nooit voor. Maar voor Michael Jordan hebben altijd al andere wetten gegolden.

“The Last Dance biedt de beste en meest intieme kijk ooit op de dominantie van Michael Jordan en de Chicago Bulls in de jaren 90”, schrijft Eric Deggans van NPR. “De eerste twee afleveringen vormen een veelbelovend begin van waarschijnlijk de meest complete sportdocumentaire sinds O.J. Made in America“, aldus Matt Singer van ScreenCrush. Bekijk hier het volledige overzicht van de recensies op Rotten Tomatoes.

Meer sportdocumentaires op Netflix

Naast The Last Dance staan er nog heel wat interessante sportdocumentaires op Netflix. Bekijk onze top 21.

Check ook: De carrière van Kobe Bryant (1978-2020) in 24 iconische foto’s

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Michael Jordan-docu The Last Dance scoort 100% op Rotten Tomatoes
Sluiten