Jeroen Kraak
Jeroen Kraak HBO Max 26 feb 2022
Leestijd: 4 minuten

HBO Max: 5 redenen om (g)een abonnement te nemen op dé Netflix-killer

Over iets meer dan een week is HBO Max eindelijk beschikbaar in Nederland. Wij vertellen je of een abonnement wel of niet bij je past.

HBO Max is de nieuwste streamingdienst die een poging gaat doen om Nederland te veroveren. Het moet daarvoor het gevecht aan met geduchte concurrenten als Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video. Wij kunnen het ons voorstellen dat je door alle verschillende streamingdiensten wellicht niet meer weet op welke je een abonnement moet nemen.

5 redenen om (g)een abonnement te nemen op Netflix-killer HBO Max

Wij vertellen je of HBO Max bij je past door een aantal belangrijke punten op een rij te zetten.

  • Heb je nog geen HBO Max? Klik dan hier voor meer informatie en om een abonnement af te sluiten.

1. Grote films en series

HBO Max is onderdeel van WarnerMedia, een van de grootste mediabedrijven in de wereld. Naast de streamingdienst is het ook eigenaar van onder andere filmmaatschappij Warner Bros. Daarnaast bezit het bekende kanalen zoals Cartoon Network, Adult Swim en heeft het 50 procent van de aandelen van The CW. Hierdoor kan HBO Max putten uit een enorme library van films en series. Zo behoren onder andere Harry Potter, DC (zoals Batman en Super Man) en Friends tot de bibliotheek. Daarnaast kun je ook klassiekers bekijken als The Wire en The Sopranos.

Natuurlijk hoef je niet alleen naar het verre verleden te kijken, want de afgelopen jaren kwam er ook genoeg nieuwe goede content naar HBO Max. Wat te denken van Game of Thrones, Westworld, Succession en Chernobyl. Ook staan er veel nieuwe series op de planning waarvan GoT-spin-off House of the Dragon de bekendste is.

HBO Max-abonnees massaal weg na Wonder Woman 1984

2. Bioscoopfilms na 45 dagen op HBO Max

In de voorgaande tekst kon je al lezen dat Warner Bros. tot hetzelfde bedrijf behoort als HBO Max. Dat heeft nog meer voordelen dan je wellicht denkt. Zo gaat de streamingdienst al 45 dagen na de bioscooppremière films naar HBO Max brengen. Dat betekent dat je bijvoorbeeld de nieuwe Batman-film al half april op de streamingdienst te zien zal zijn.

zoë kravitz, robert pattinson, the batman, catwoman HBO Max
Zoe Kravitz en Robert Pattinson in de nieuwe The Batman (Afbeelding: Warner Bros.)

3. De prijs van HBO Max

Sinds afgelopen week weten we eindelijk de prijs van HBO Max. Je kunt kiezen uit twee verschillende abonnementen. Het verschil zit ‘m in de kwaliteit van het beeld en op hoeveel schermen je tegelijkertijd kunt kijken. Bij het basic-abonnement kun je maar op één scherm tegelijkertijd kijken en is de beeldkwaliteit 720p. De meest interessante optie is echter het standaardabonnement waarmee je op drie schermen tegelijkertijd kunt kijken en een beeldkwaliteit hebt van 1080p en 4K.

Review: George R.R. Martin looft nieuwe Game of Thrones-prequel

Voor het basic-abonnement betaal je 5,99 per maand en voor het standaard-abonnement 7,99 per maand. HBO Max heeft echter een fantastische launch-aanbieding in Nederland. Als je voor 31 maart een abonnement afsluit, krijg je gedurende je jouw abonnement houdt 50 procent korting per maand. Zo kost een standaardabonnement nog maar 3,99 per maand, waarmee het dus flink goedkoper is dan Netflix. Deze korting blijft gelden zolang je lid bent en niet tussentijds opzegt. Wel worden eventuele prijsstijgingen niet uitgesloten. Als de dienst bijvoorbeeld 15 euro gaat kosten in de toekomst, betaal je 7,50 per maand. Afsluiten van een abonnement kun je vanaf 8 maart hier.

HBO Max Nederland
Game of Thrones-spinoff House of the Dragon (Afbeelding: HBO)

4. Nederlandse content

Netflix en Amazon Prime Video zetten op dit moment vol in op Nederlandse content. Er komen dan ook steeds meer exclusieve producties naar de streamingdiensten. Hoewel HBO Max wel de rechten van een aantal reeds uitgebrachte films heeft gekocht blijft het nog wat stil over eigen exclusieve content. Het bedrijf zegt hier wel mee bezig te zijn en hoopt in de aankomende weken en maanden daar meer over te vertellen. De grote vraag is echter waarmee het komt. In andere landen heeft het echter al lokale content uitgebracht, dus waarschijnlijk gaat dat niet lang meer duren.

Friends serie binge streamingdienst
Friends komt naar HBO Max. (Afbeelding: Warner Bros.)

5. Versplintering content

De komst van HBO Max zorgt echter wel voor een nadeel in Nederland. Het betekent dat shows nog meer verspreid worden over de verschillende kanalen, waardoor je dus meer abonnementen nodig hebt wanneer je alles wil zien. Als je abonnee van Netflix bent, heb je het al gemerkt. Zo zie je Friends en The Big Bang Theory niet meer op de rode N. Deze staan nu op HBO Max. Als je de versplintering niet wil steunen, kun je ervoor dus kiezen om geen abonnement af te sluiten.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.