Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 3 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Review: George R.R. Martin looft nieuwe Game of Thrones-prequel

HBO Max kan de eerste en belangrijkste review over de Game of Thrones-prequel House of the Dragon koesteren. George R.R. Martin, de schrijver van de boeken waarop de oorspronkelijke serie en de prequel zijn gebaseerd, is opvallend positief.

De eerste zes seizoenen van Game of Thrones, een van de meest bekeken series ooit, volgen de verhaallijn van A Song of Ice and Fire, de boekenreeks van George R.R. Martin. Maar seizoen 7 en 8 zijn door HBO zelf bedacht, simpelweg omdat deze al werden geproduceerd voordat de geestesvader zelf het vervolg schreef. Over het einde van de serie was hij niet te spreken, en in zijn boeken krijgt het verhaal dan ook een ander einde.

George R.R. Martin lovend over House of the Dragon

De prequel House of the Dragon volgt de verhaallijn van Fire & Blood, tevens een boek van George R.R. Martin. Als een van de eersten mocht hij een ruwe versie van het begin van de serie zien, waarna hij in de pen klom voor een review. “Oké, ik ben niet echt objectief. Ik, uhm, heb het boek geschreven. Maar ik vond het fantastisch”, begint de Game of Thrones-creator zijn relaas.

george rr martin, house of the dragon, game of thrones, review
“Precies zoals ik het in mijn fantasie heb voorgesteld” – George R.R. Martin (Afbeelding: Getty)

“Ik heb de onbewerkte versie van de eerste aflevering van House of the Dragon gezien. Het is donker, het is krachtig, het is diepgeworteld. Precies zoals ik het in mijn epische fantasie heb voorgesteld”, vervolgt George R.R. Martin. Ryan en Miguel (de showrunners van de serie, red.) hebben geweldig werk geleverd. Net als in Game of Thrones zal je de meeste acteurs niet kennen, maar direct verliefd worden op het overgrote deel.” Lees de volledige review op het blog van de schrijver.

300 jaar voor Game of Thrones

House of the Dragon speelt zich 300 jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones af. Het verhaal van de Targaryen-dynastie en hun hoogtijdagen staat centraal. Gedurende die tijd brak een bloedige burgeroorlog uit, bekend als The Dance of the Dragons, die uiteindelijk tot hun ondergang leidde. Lees hier meer over de HBO Max Original, die in onze top 5 meest veelbelovende series van 2022 is terug te vinden.

De Game of Thrones-prequel House of the Dragon verschijnt in 2022 op HBO Max. Een exacte datum is nog niet bekend.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.