Martin de Coninck
Martin de Coninck Films & Series 29 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

De 5 meest veelbelovende series van 2022 en de release-data

Serieliefhebbers opgelet, 2022 wordt jaarvol mega-producties. Er ligt een aantal veelbelovende series op de planken, waaronder de duurste serie ooit geproduceerd.

We richten ons in dit artikel alleen op nieuwe shows, dus niet op nieuwe seizoenen van bestaande series.

Veelbelovende series in 2022 en de release-data

Van titels die voortborduren op het succes van grote fantasy-kaskrakers en horrorseries tot het verhaal achter de beroemdste sekstape ooit. Vijf series die 2022 gaan maken of kraken.

1. Lord of the Rings (Amazon Prime – 2 september 2022)

Youri van Gelder aan de ringen? Nee, we hebben het natuurlijk over die andere Lord of the Rings; dé fantasy-trilogie van het begin van de 21ste eeuw. De LOTR-franchise gaat nu verder als serie. Wederom opgenomen in sprookjesachtige landschappen in Nieuw-Zeeland en vanaf 2 september 2022 te zien op Amazon Prime. Nog even wachten dus voordat we kunnen genieten van de duurste serie ooit gemaakt.

2. House of The Dragon (HBO – exacte datum nog niet bekend)

Een spin-off van de immens populaire serie Game of Thrones kon natuurlijk niet uitblijven. De prequel-serie gaat ruim 200 jaar terug in de tijd en vertelt het verhaal van huis Targaryen. House of the Dragon wordt uitgezonden op HBO Max. Lees hier meer over de serie.

3. Obi-Wan Kenobi (Disney+ – maart 2022)

Ewan McGregor vouwt zijn cape weer om en daar zijn Star Wars-fans blij mee. Al jaren wordt de acteur gesmeekt om nog een keer in de huid van jedi-meester Obi-Wan te kruipen en die wens wordt in 2022 eindelijk vervuld. Fans kunnen genieten van een complete mini-serie die draait om het geliefde Star Wars-personage. Bekijk hier meer.

4. Pam & Tommy (Hulu – 2 februari 2022)

Lang voordat sekstapes echt hip werden door celebs als Paris Hilton en Kim Kardashian waren we getuige we van het sekstapeschandaal van Pamela Anderson en Tommy Lee. Het beroemde stel kende elkaar net vier dagen toen ze in 1995 in het huwelijksbootje stapten. Na een kortstondige, wilde romance lekte de sekstape uit. Dit staat centraal in de nieuwe serie. Lees hier meer.

5. The Last of Us (HBO – exacte datum nog niet bekend)

The Last of Us is gebaseerd op de zenuwslopende PS4-game. Joel en Ellie, gehard door de rauwe werkelijkheid van een post-apocalyptische wereld, trekken samen door de Verenigde Staten op zoek naar een beter leven. Onderweg worden ze geconformeerd met beestachtige omstandigheden en gewetenloze moordenaars.

Check in dit artikel welke Star Wars-series er in 2022 uitkomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.