Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 23 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Game of Thrones krijgt alsnog nieuw einde dankzij George R.R. Martin

George R.R. Martin zei het in mei al en de schrijver houdt zich aan zijn woord. Game of Thrones krijgt een ander einde in de boeken.

Er waren nogal wat fans teleurgesteld in het einde van Game of Thrones en er werd zelfs een petitie gestart om seizoen 8 te herschrijven. Dat laatste gaat niet gebeuren, maar het verhaal krijgt wel een ander einde.

‘Mensen kennen hét einde van Game of Thrones nog niet’

George R.R. Martin, de schrijver van de boekenreeks waarop Game of Thrones is gebaseerd, is de laatste boeken aan het afmaken. Dat betekent dat lezers eindelijk te weten komen hoe het verhaal volgens het oorspronkelijke brein van de serie afloopt. Wat gaat er gebeuren met Jon Snow, Daenerys Targaryen en Cersei Lannister?

Het einde van George R.R. Martin is dus anders dan dat van de serie. “Mensen kennen een einde van Game of Thrones, maar niet hét einde”, vertelt de schrijver aan Welt. Wanner de laatste twee delen The Winds of Winter en A Dream of Spring precies verschijnen, is nog niet bekend.

Serie haalde boeken George R.R. Martin in

De eerste zes seizoenen van Game of Thrones werden gebaseerd op Martins boekenreeks A Song of Ice and Fire, maar daarna waren de boeken op. De makers bedachten voor de laatste twee seizoenen zelf verhaallijnen en een einde, maar dat viel bij veel kijkers niet in de smaak.

Fans vonden dat het verhaal was afgeraffeld. Er werd zelfs een petitie gestart om het laatste seizoen van de show, dat vorig jaar ten einde liep, opnieuw op te nemen. Meer dan een miljoen teleurgestelde fans ondertekenden die. Voor die mensen had Kit Haringtin, als Jon Snow een van de hoofdpersonages in Game of Thrones, een duidelijke boodschap: ‘Go F**k Themselves‘.

? Check ook: Emilia Clarke deed naakt- en seksscènes als Daenerys Targaryen onder druk

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Game of Thrones krijgt alsnog nieuw einde dankzij George R.R. Martin
Sluiten