Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 24 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze Netflix-horror opent de jacht op Squid Game en La Casa de Papel

Een nieuwe Netflix-serie meldt zich aan het front voor best bekeken serie. Wederom is het er eentje uit Zuid-Korea.

Sinds Parasite en Squid Game kunnen we niet meer om Zuid-Koreaanse films en series heen. De producties scoren goed omdat ze prachtig in elkaar zitten. Zuid-Korea heeft de laatste jaren veel in haar filmindustrie geïnvesteerd en Netflix plukt daar opnieuw de vruchten van.

All of Us Are Dead scoort gigantisch

Dit keer gaat het om het bloederige Koreaanse horror All of Us Are Dead. De serie is sinds eind januari te zien op Netflix en dat blijkt opnieuw een goudhaantje voor de streamingdienst. De titel klimt binnen no-time op in het lijstje van meest populaire niet-Engelstalige series.

Deze bekende Zweedse misdaadserie knalt de top in op Netflix

Dat niet-Engelstalige series goed scoren op Netflix laat zien dat de streamingdienst niet alleen meer afhankelijk is van Amerikaanse producties. Ook in het buitenland staan er flink wat pareltjes. All of Us Are Dead is de volgende in de lijst. De serie scoort een keurige 7,6 op IMDb en op Rotten Tomatoes doet de titel het met 83 procent prima. Goed, het zijn geen Squid Game-cijfers, maar dat gaat ook niet meer veel series lukken om dat te overtreffen.

All of Us Are Dead Netflix
Zij zijn (nog niet) dood? (Afbeelding: Yang Hae-sung/Netflix)

Een nieuw succes voor Netflix

Toch gaat de nieuwe Koreaanse serie wel de strijd aan met andere populaire Netflix-titels als La Casa de Papel en Squid. Achter deze twee topnamen is All of Us Are Dead de derde meest bekeken niet-Engelstalige serie ooit. Het is hiermee dus titels als Dark en Lupin voorbij, wat een hele prestatie is.

10 minder bekende Netflix-films met een 100% score op Rotten Tomatoes

De nieuwe serie is in de eerste 28 dagen meer dan 536 miljard uur gestreamd blijkt uit cijfers van Netflix. Met die streamingdienst doet de titel het zelfs beter als The Witcher.

De serie opent nu dus de jacht op de eerdergenoemde andere niet-Engelstalige series. Toch heeft het daarop nog een best aardige achterstand. Zo ligt het vierde seizoen van La Casa de Papel nog een miljoen uur voor. Pas echt groot is het verschil met Squid Game. Die Koreaanse serie ligt nog ruim een miljard uur voor op de nieuwkomer, wat dus gigantisch is.

Hierover gaat de nieuwe Netflix-serie

In All of Us Are Dead breekt er een gigantisch zombie-virus uit op een Koreaanse middelbare-school. De studenten die vastzitten moeten er alles aan doen om te ontsnappen want anders raken ze geïnfecteerd. De serie bestaat uit 12 afleveringen die elk ongeveer een uur duren. De show is nu te zien op Netflix.

 

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.