Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's 24 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Tesla’s niet meer welkom in deze wasstraat, dit is waarom

Je auto wassen, echte liefhebbers doen het met de hand, maar velen kiezen toch voor gemak en rijden naar de wasstraat. In het Duitse Oldenburg ben je met je Tesla echter niet meer welkom in de carwash. Ze zijn daar helemaal klaar met de auto’s van Elon Musk.

In het Duitse opinieblad Stern zegt de beheerder van de wasstraat Tesla’s te weren voor hun eigen veiligheid. Te veel auto’s van het Amerikaanse merk hebben de achterklep geopend tijdens het wassen, met schade aan de wasstraat tot gevolg. En die kosten zijn voor eigen rekening.

Problemen met oudere modellen van Tesla

De problemen komen enkel voor bij oudere modellen van Tesla. De nieuwere Model 3 en Model Y hebben een carwash-modus. In deze stand heb je geen last van de elektronica. De achterklep gaat niet open door een langskomende borstel en de sensoren rondom de auto zullen niet piepen.

Eindelijk, dit is de Faraday Future FF 91 die Tesla van zijn troon moet stoten

In de handleiding van alle oude voertuigen van Tesla, zoals de Model X en S, staat: “Als u het voertuig wast in een automatische wasstraat, gebruik dan alleen een contactloze wasstraat. Deze wasstraten hebben geen onderdelen (borstels, enz.) die het oppervlak raken. Overig soorten wasstraat kunnen schade veroorzaken, die niet onder de garantie valt.

De wasstraat staat beschreven in de handleiding

Bij de nieuwe Tesla’s is dit aangepast. “Als u uw auto in een automatische wasstraat wast, zorg er dan voor dat de auto is vergrendeld. Vermijd bovendien het gebruik van bedieningselementen op het touchscreen die kunnen leiden tot het per ongeluk openen van portieren of bagageruimten tijdens het wassen.“Als deze modus niet ingeschakeld is, kunnen ook de nieuwe Tesla’s je verrassen in de carwash.

Elon Musk onthult hoeveel de Bitcoin-voorraad van Tesla waard is

Of je nu een nieuwe Tesla rijdt of een oude, in de wasstraat in het Duitse Oldenburg ben je met een auto van Elon Musk niet meer welkom. Voor andere elektrische auto’s heeft de eigenaar niet de toegang ontzegd.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.