Pim Jansen
Pim Jansen Crypto 25 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Verhoeven en van Gerwen promoten crypto Florin: kopen of vermijden?

Zwaargewichten Rico Verhoeven en Michael van Gerwen zijn lovend over Florin, een omstreden cryptomunt. Ze steken dit niet onder stoelen of banken en laten hun enthousiasme de vrije loop op social media.

Niet iedereen is blij met blij met deze aanmoediging. Veel fans vinden het maar niets en financieel experts waarschuwen voor een regelrechte crypto-scam.

Enorme koersstijging Florin

De cryptomunt Florin werd in 2020 gelanceerd en de koers steeg de afgelopen week fors. Van Gerwen tweette: “Only coin that’s going up in value at the moment”. Rico Verhoeven sprak over een “awesome project”.

“Rico en Michael hebben geen idee wat ze promoten”

Eerder beschreven we al dat crypto-beleggers moeten oppassen voor crypto-scams. Met een stukje eigen onderzoek en het herkennen van ‘rode vlaggen’ verklein je dit risico. Of het in het geval van Florin daadwerkelijk om oplichterij gaat, moet nog blijken.

Toch wapperen er al een aantal rode vlaggen. Er zijn erg weinig munten in omloop en er is maar één cryptobank die Florin verhandelt. Daarnaast is het opmerkelijk dat de koers van Florin enorm stijgt in een periode dat de meeste andere cryptomunten sterk dalen. Dit kan wijzen op een hype, waarbij de vooral de oprichters en eerste investeerden een duit in het zakje doen. Alvorens de onwetenden massaal instappen en de koers klapt. Een ouderwetse rug pull dus.

Ook Michaël van de Poppe, aartsengel en oprichter van crypto community Eight Global, denkt aan vuil spel. “Ik heb het onderzocht en het is behoorlijk schunnig, alles wijst op oplichterij. Rico en Michael hebben geen idee wat ze promoten”.

Doe zelf onderzoek

Als boegbeelden van hun sport hebben de twee sporters een voorbeeldfunctie. Zonder enige achtergrondkennis zomaar een shady cryptomunt promoten is waarschijnlijk geen geweldig idee. Al zullen de heren vast ook wel een duit in het zakje doen (ze zeggen trouwens van niet). Scam of niet, een stukje eigen onderzoek naar cryptomunten is absoluut noodzakelijk. Koop dus niet zomaar iets, ook niet als twee BN’ers zich positief uitlaten op social media. De koers van Florin is inmiddels ook al flink gekelderd.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.