Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 6 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Nu op Netflix: verrassing voor La Casa de Papel-fans

Een dag na pakjesavond krijgen fans van La Casa de Papel nog een extra cadeautje. Money Heist: From Tokyo to Berlin Volume 2 is vanaf vandaag (6 december 2021) te zien op Netflix.

Netflix lijkt Disney+ wel. Nieuwe film of serie lanceren en hopla, direct ook maar een documentaire met de makers en acteurs erachteraan smijten. La Casa de Papel: de Tokio a Berlín (gebruiken we liever dan Money Heist) is wat dat betreft een heerlijk extraatje voor fans van de populaire Spaanse serie.

Seizoen 5 van La Casa de Papel (in het Engels Money Heist) heeft tien afleveringen, twee afleveringen meer dan de vorige seizoenen. Voor de bingewatchers was er wel een nadeel: het laatste seizoen van de serie werd opgesplitst in twee delen van vijf episodes. Inmiddels is het volledige laatste seizoen te zien.

La Casa de Papel: de Tokio a Berlín

Maar er is nog een toetje. Je kunt nog veel dieper duiken in de wereld van Álex Pina, bedenker van de serie. Netflix heeft vandaag het tweede deel van de docu-serie toegevoegd, waarin de makers en acteurs terugblikken op het artistieke proces van de tweede helft van seizoen 5.

Toegegeven: ook hier houdt het bingewatchen snel op. Volume 1 van La Casa de Papel: de Tokio a Berlín gaat over het eerste deel van seizoen 5. En Volume 2, vanaf vandaag beschikbaar, gaat over het tweede deel van het laatste seizoen. Of de docu-miniserie nog meer afleveringen krijgt, is niet bekend. We vermoeden van niet.

Naast docu-serie ook documentaire

Maar er is nog meer. Eerder verscheen er al een andere documentaire over de Spaanse serie op Netflix. La Casa de Papel: El Fenomeno gaat juist over de totstandkoming van de show en waarom het verhaal zo aanslaat bij het grote publiek. Bekijk de docu hier.

Lees hier meer over seizoen 5.

Sky Rojo

Spaanse series gaan lekker op Netflix en La Casa de Papel heeft het genre een extra boost gegeven. Verdiep je ook eens in Sky Rojo, een serie over ontsnapte sekswerkers die op wraak uit zijn. In dit artikel delen we vijf redenen om deze serie, tevens bedacht door Alex Pina, te kijken.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.