Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 21 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Squid Game 2 is officieel: 7 K-series om daarvoor op Netflix te zien

De best bekeken show en een van de meest merkwaardige series ooit op Netflix krijgt een tweede seizoen. De opvolger van de Zuid-Koreaanse Original Squid Game 2 heeft officieel groen licht gekregen, maar de release duurt nog wel even. Tot dan kun je het doen met de K-series onderaan dit artikel.

Even de geheugens verversen of wat duiding voor degenen die de serie nog niet hebben gezien. Squid Game gaat over een groep van 456 mensen, die voor een geldprijs kinderspellen spelen. Falende deelnemers worden abrupt vermoord. Qua sfeer is de serie te omschrijven als een mix van de films Battle Royale en Hunger Games en de serie Black Mirror. Dit bleek dus het recept voor de grootste hype van 2021 en best bekeken Netflix Original ooit. Lees hier wat de streamingdienst verdiende met de serie, al zijn die cijfers inmiddels alweer gegroeid.

Groen licht voor Squid Game 2 van Netflix

De makers van de razend populaire serie hebben nu in ieder geval groen licht gekregen van Netflix om een tweede seizoen te maken. Dat liet mede-directeur Ted Sarandos via een persbericht weten, meldt Variety. Hoe en wanneer is nog niet bekend.

“Er komt absoluut een tweede seizoen, Squid Game is eigenlijk pas net van start gegaan,” zei Sarandos over de Zuid-Koreaanse drama-survival serie. De Original was afgelopen jaar de best bekeken serie op Netflix en werd bovendien de best bekeken productie ooit in de geschiedenis van de streamingservice.

Meer Zuid-Koreaanse series op Netflix

Squid Game won drie Golden Globe Awards en kreeg nominaties voor zowel de SAG Awards en de Critics Choice Awards. Dat succes wil Netflix begrijpelijkerwijs volledig uitbuiten. Er komen in 2022 liefst 25 nieuwe Zuid-Koreaanse series bij op de streamindienst. Tot dan kun je genieten van The Silent Sea, Hellbound en vijf andere Zuid-Koreaanse series. Hieronder staan deze aanraders opgesomd.

  • The Silent Sea (sciencefiction)
  • Hometown Cha-Cha-Cha (romantische komedie)
  • Mine (drama)
  • Vincenzo (drama, maffia)
  • The Uncanny Counter (fantasy)
  • Stranger (misdaad, thriller)
  • Hellbound (mystery, horror)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.