Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 13 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe Zuid-Koreaanse Netflix-serie scoort 100% op Rotten Tomatoes

Waar 2021 het jaar van Squid Game was voor Netflix, gaat de streamingdienst in 2022 vrolijk verder met Zuid-Koreaanse series. En wederom niet zonder succes. The Silent Sea scoort de volle 100% op Rotten Tomatoes.

Nee, zo’n hype als Squid Game zal The Silent Sea niet worden. Zoiets gebeurt eens in de zoveel jaar. Mensen keken er massaal naar, maar veel wisten niet waar ze nou precies naar keken. Bij The Silent Sea zit er wat meer lijn in, al heeft ook deze Zuid-Koreaanse sciencefiction-serie weer een morbide randje.

The Silent Sea op Netflix

The Silent Sea draait om Han Yunjae, leider van een expeditie met een overlevingskans van 10 procent. Het gaat om een in 24 uren te klaren missie op de maan. Ruimteverkenners zijn op zoek naar monsters en andere sporen uit een verlaten onderzoeksfaciliteit die bol staat van de geheimen.

Hoofdrolspeler van de nieuwe Zuid-Koreaanse Netflix-serie is Gong Yoo, die expeditieleider Han Yunjae speelt. Deze acteur ken je misschien van de sciencefiction-film Seo Bok, over de eerste menselijke kloon. Maar het grote publiek kent hem tegenwoordig vooral van Squid Game, waarin hij de recruiter speelt. Andere castleden zijn onder anderen Heo Sung-tae (deelnemer 101 in Squid Game), Bae Doona, Lee Joon en Lee Moo-saeng.

The Silent Sea scoort 100% op Rotten Tomatoes, wat betekent dat alle recensenten de serie aanraden. Lees hier het overzicht van de recensies.

Zuid-Koreaanse series in trek na Squid Game

De Zuid-Koreaanse serie Squid Game heeft veel wegen geopend voor producers en acteurs uit het Aziatische land. Sinds Parasite (2019) werd het K-genre al populairder, maar nu staat er geen rem meer op. Check naast The Silent Sea ook deze heerlijke K-series op Netflix.

the silent sea, squid game, Heo Sung-tae, zuid-koreaanse serie, netflix, rotten tomatoes
Heo Sung-tae als Kim Jaesun (Afbeelding: Netflix)

Meer van de sciencefiction-boeken dan series? Snappen we heel goed. Check hier onze top 10 boeken in dat genre.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.