Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 4 dec 2020

Seobok-trailer: snoeiharde thriller over eerste menselijke kloon

Het voelt door de pandemie als jaren geleden, maar het is nog niet zo lang geleden dat de Zuid-Koreaanse thriller Parasite geschiedenis schreef door de Oscar voor Best Picture in de wacht te slepen.

Daardoor maakt eindelijk een breder publiek kennis met de fantastische wereld die Zuid-Koreaanse cinema heet. We tippen in dit artikel zes keiharde Zuid-Koreaanse actiefilms die je niet mag missen.

Seobok gaat Parasite achterna

De stijl, de keiharde actie, de plots die niet zo voorspelbaar zijn als de meeste Hollywood-films: dat smaakt naar meer.

Gelukkig gaan we dat ook krijgen. CJ Entertainment heeft een trailer gedeeld voor een aankomende Zuid-Koreaanse thriller genaamd Seobok. De titel van de film is de naam van de eerste menselijke kloon waar de thriller om draait.

Menselijke kloon

De film vertelt het verhaal van Ki Heon (Gong Yoo), een voormalige inlichtingenagent die terminaal ziek is en de taak heeft gekregen om Seo Bok (Bo-gum), de eerste menselijke kloon, veilig te vervoeren.

Omdat de kloon de sleutel tot het geheim van onsterfelijkheid is, zit iedereen de twee op te hielen.. Ki Heon zal er alles aan moeten doen om de kloon te beschermen tegen mensen met kwade bedoelingen. ”

Hoofdrolspeler Gong Yoo onthult dat ze voor de film een opvallende inspiratiebron hadden: “De regisseur zei dat we de relatie van Dustin Hoffman en Tom Cruise in Rain Man als referentie moesten gebruiken.”

Nog geen releasedatum

Na het kijken van de eerste trailer snap je meteen waarom. De regie is in handen van Yong-Joo Lee, een naam die je waarschijnlijk weinig zegt. Hij maakte in Zuid-Korea vooral indruk met de film Posessed.

Hopelijk pakt Seobok net zo sterk uit als Parasite. Helaas is er nog geen internationale releasedatum bekend. Begin volgend jaar krijgen we waarschijnlijk meer duidelijkheid.

Check in de tussentijd deze Zuid-Koreaanse topfilms die je niet teleur gaan stellen.

Seobok trailer: snoeiharde thriller over eerste menselijke kloon
Poster (Bron: CJ Entertainment)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Seobok-trailer: snoeiharde thriller over eerste menselijke kloon
Sluiten