Redactie
Redactie Eten & Drinken 13 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Goede (eet)voornemens? Die gaan er vanavond allemaal aan

Deliveroo heeft een prognose gemaakt van wanneer Nederlanders hun goede voornemens om gezonder te eten gaan verbreken. De voorspelling is dat vanavond om 19:14 het aantal ongezonde bestellingen weer omhoog gaat schieten.

Op basis van data van voorgaande jaren doet Deliveroo een voorspellingen wanneer onze goede (eet)voornemens de deur uit gaan. Als de maaltijdbezorgservice het bij het juiste eind heeft, gaan we vanavond weer massaal fastfood, zoete lekkernijen en alcohol bestellen.

Corona heeft invloed op ons uithoudingsvermogen

Ook voorgaande jaren zag Deliveroo dit keerpunt, maar in 2022 nemen we eerder afscheid van onze goede voornemens dan in 2020 en 2021. Vorige jaar vond dit jaar keerpunt drie dagen later plaats. In 2020 was dit zelfs vijf dagen later. Blijkbaar heeft corona ook invloed op ons uithoudingsvermogen.

Dit zien we ook terug in het onderzoek van Deliveroo. Uit hun onderzoek blijkt dat 47 procent van de Nederlanders gezonder wil eten in 2022. Een groot deel van de ondervraagden geeft echter ook aan dat dit niet gemakkelijk gaat. De helft van alle respondenten laat weten het moeilijk te vinden om het goede voornemen om gezonder te eten vol te houden.

Deliveroo schiet te hulp

Volgens Deliveroo gaan vanavond de meest mensen voor de bijl. De maaltijdbezorgdienst voorspelt dat, net als vorig jaar, vooral het aantal bestelde hamburgers flink omhoog schiet. Volgens de prognose gaan er 87 procent meer burgers besteld worden dan in de week ervoor. Ook is de verwachting dat het aantal bestellingen met zoetigheid en alcohol flink gaan stijgen.

Goede voornemens: afvallen in 2022 gaat je lukken met deze tips

Zit je eraan te denken om vanavond eten bestellen en dreigen zo ook jouw goede voornemens te gaan sneuvelen? Probeer dit dan enigszins te voorkomen door juist een gezonde maaltijd te laten bezorgen. Er zijn genoeg opties en Deliveroo maakt de gezonde keuze nu nog interessanter. Zo geeft de maaltijdbezorgdienst vandaag korting op onderstaande gezonde gerechten.

  • Creëer je eigen poké bowl – Ohana Poké Sushi (Den Haag)
  • Poké bowl – Poke Spot (Groningen)
  • Inside Out Sushi Box – Sushi Only (Amsterdam)
  • Falafel – d&a hummus bistro (Amsterdam)
  • Carrot-Ginger soup with fresh coriander – De Soepbar (Amsterdam)
  • Soep van de Dag – Soups & Salads (Leiden)
  • Pho bo – Anan Saigon (Utrecht)
  • Avo & egg sandwich – The Happiness Café (Eindhoven)
  • Nutty Veggie Stew – SLA (Amsterdam)
  • Bag of green beans with salt, lemon and garlic – Ben Cohen (Amsterdam)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.