Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Eten & Drinken 26 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze legendarische sandwich uit Friends kun je nu thuis laten bezorgen

Van Rachel’s verschrikkelijke trifle tot de kalkoen op Joey’s hoofd. In de serie Friends zijn vele gerechten voorbij gekomen. De meeste zouden we zo de prullenbak inschuiven, maar er zitten ook voltreffers tussen. Eén daarvan is de volgens Ross onvolprezen Moist Maker. Een niet te versmaden sandwich die je dankzij Deliveroo en Teds All Day Brunch nu zelf kunt proberen.

Voor de oorsprong van de Moist Maker moeten we terug naar 1998. Het jaar waarin het vijfde seizoen van Friends verscheen. Voor Ross was dit niet de beste tijd in zijn leven. Het door David Schwimmer gespeelde karakter is net voor de tweede keer gescheiden en uit zijn huis gezet. Naar eigen zeggen is er nog maar één mooi iets in zijn leven: de Moist Maker.

De Moist Maker uit Friends

Wat er allemaal op deze sandwich zit, wordt nooit helemaal duidelijk. De enige informatie die Ross geeft, is dat dit broodje belegd is met restjes van het Thanksgiving diner. Wel verklapt hij het geheim en waar de naam Moist Maker vandaan komt. Dit slaat op de in jus gedrenkte boterham die tussen het broodje zit. Ross is er in ieder geval een groot fan van. Helaas gaat iemand anders er in deze Friends-aflevering met zijn sandwich vandoor.

Een hilarische aflevering en de geboorte van een legendarische sandwich. Een sandwich die je nu zelf kunt proberen bij Teds All Day Brunch, inclusief de in jus gedrenkte snee briochebrood. Verder vind je op de Moist Maker kalkoen inclusief de vulling (bestaande uit noten en gedroogd fruit), cranberrysaus, kaas, ijsbergsla en mayonaise. Het resultaat is een smaakexplosie die, door de Moist Maker, niet droog is.

Zelf proeven

Zoals je in Friends hebt kunnen zien, is dit geen broodje die je veilig op kantoor kunt achterlaten. Gelukkig kun je de Moist Maker nu gewoon zelf gaan halen of laten bezorgen zodat niemand er tussen kan komen. Tot 5 december vind je deze Friends sandwich bij Teds All Day Brunch (locaties: Amsterdam, Utrecht, Haarlem, Leiden, Rotterdam en Den Haag).

Moist Maker Friends Deliveroo
De Moist Maker (Afbeelding: Deliveroo)

Ook via Deliveroo

Geen zin om het huis uit te gaan? Dan kun je de Moist Maker ook laten bezorgen. Je vindt ‘em voor 12,50 euro in de Deliveroo-app door te zoeken op My Sandwich. Eet smakelijk!

Waarom Netflix zo belachelijk veel betaalt voor Friends en Seinfeld

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.