Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 26 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Squid Game-video onthult CGI op plekken waar je het niet verwacht

De Zuid-Koreaanse Netflix-serie Squid Game zit niet alleen vol met choquerende momenten, maar ook met CGI. Ook op plekken waar je het niet verwacht, zo onthult deze VFX-video.

De storm rond Squid Game is enigszins gaan liggen, maar nog altijd staat de serie in de dagelijkse top 10-lijstjes. Het is hoe dan ook de best bekeken serie ooit, en we kunnen er nog steeds niet de vinger op leggen waarom dat het geval is. Wel weten we inmiddels, ook getuige deze series op Netflix, dat Zuid-Koreanen meesterlijke filmmakers zijn.

Video onthult CGI in Squid Game

In een nieuwe video van Hyungrok Kim zie je hoe er gebruik is gemaakt van Computer-Generated Imagery. “Hallo, ik was de supervisor op het gebied van CGI voor Squid Game. Deze serie was een zeer interessant project en ik heb er veel plezier aan gehad”, zegt bij in het bijschrift van de onderstaande video.

Tijdens het kijken dachten we vaak al: is dit een decor of CGI? Wat dat betreft is dit een bevredigende video. Het trappenhuis, de grote hangende prijzenpot, het touwtrekken, de ruimte waar de verdoofde deelnemers worden geprepareerd; zo is het dus allemaal gemaakt.

In de serie Squid Game nemen 456 Zuid-Koreanen, allemaal met schulden of andere problemen, het voor een geldprijs tegen elkaar op in een serie kinderspellen. Wie faalt, wordt vermoord, zo blijkt tijdens het eerste spel. In Zuid-Korea wordt de Netflix Original vooral geprezen om zijn kritiek op het kapitalisme en de verbeelding van de kloof tussen de verschillende sociale lagen aldaar. Waarom de rest van de wereld zo massaal aan het kijken is, durven we niet te zeggen. Feit is dat er op dit moment een andere Zuid-Koreaanse serie trending is. Lees hier meer over Hellbound.

Computer-gegenereerde seksscènes

Voor een serie als Squid Game, met enorme decors, is CGI onontkoombaar. Maar ook op intiemer vlak neemt het gebruik van de techniek toe, deels vanwege de pandemie en deels vanwege nieuwe normen en waarden. Lees in dit artikel hoe computeranimatie het nieuwe normaal aan het worden is in seksscènes.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.