Pim Jansen
Pim Jansen Crypto 26 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Bitcoin-koers maakt vrije val in één nacht tijd: wat nu?

De waarde van Bitcoin is afgelopen nacht met ongeveer 3.000 euro gedaald. Dat is fors. Is dit de stilte voor een bull market of het startschot voor een Crypto Winter? Wees gerust, iets daartussenin bestaat ook nog.

Het zijn spannende dagen voor mensen die geld in Bitcoin hebben geïnvesteerd. De voorspellingen waren (en zijn deels nog steeds) rooskleurig, tot een koers van wel 100.000 euro aan het einde van 2021. Maar de crypto-markt is natuurlijk hartstikke volatiel en niet te voorspellen. De grootste digitale munten blijven de laatste weken maar zakken, met afgelopen nacht weer een forse klap.

Bitcoin daalt met 3.000 euro in één nacht

Na de recordhoogte van meer dan 57.000 dollar belandde de Bitcoin in een vrij val. Afgelopen dagen was de digitale munt juist weer wat aan het opkrabbelen, tot een waarde van 52.791 euro afgelopen nacht. Zag er goed uit, investeerders konden met een gerust hart op bed.

Maar toen ze wakker werden, zagen ze een dikke rode lijn naar beneden. De koers van Bitcoin zakte onder de grens van 50.000 euro tot een dieptepunt van 49.127 euro. Natuurlijk, een dip gaat vaak vooraf aan een bull market, maar het kan op een gegeven moment ook omslaan naar een bear market.

Bull market? Crypto Winter? Spanenden tijden

Nogmaals, niemand kan de toekomst voorspellen. Gelukkig maar. Wel is er een aantal scenario’s om rekening mee te houden. Er is nog altijd kans op een bull market. Lees in dit artikel wat het verschil is met een bear market, inmiddels ook geen onrealistisch scenario.

Grote doemdenkers hebben het zelfs al over een Crypto Winter zoals in 2018. Dat is kort gezegd een maandenlange slecht-nieuws-show. Lees hier meer over dit fenomeen.

Avalanche (AVAX)

Terwijl Bitcoin en andere grote crypto’s kelderen, staan andere tokens juist op. Lees in dit artikel bijvoorbeeld meer over AVAX, de token van het razendsnelle crypto-platform Avalanche. Tijdens de algehele dip stootte deze token Dogecoin uit de top 10.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.