Martin de Coninck
Martin de Coninck Netflix 26 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix dropt twee nieuwe gratis games voor abonnees

Netflix heeft twee nieuwe gratis games gedropt voor abonnees. Bowling Ballers en een reboot van Asphalt Xtreme.

Het gaat overigens wel over games die je met een mobiel of tablet speelt. Dus niet met de beentjes omhoog voor de televisie met een afstandsbediening in je hand.

Gratis Netflix-games voor iOS en Android

Beide games zijn beschikbaar als gratis download voor iOS en Android-toestellen. Netflix startte zo’n maand geleden met het aanbieden van games en wil hiermee een nieuwe vorm van entertainment aanbieden aan abonnees.

Begin november lanceerde Netflix al vijf andere gratis mobiele games.

Netflix is van plan een enorme bibliotheek vol gratis games voor abonnees aan te leggen. Voor ieder wat wils, of je nu zin hebt in een casual game of een meeslepende ervaring waarmee je dieper in je favoriete series kunt graven, zoals Stranger Things.

Geen advertenties en in-game aankopen

Netflix belooft dat de games geen advertenties en in-game aankopen aanbieden. Een pure game-ervaring, dus. De games zijn in meerdere talen beschikbaar en de taal is automatisch gelinkt aan de instellingen van jouw account. Staan jouw account-instellingen op Nederlands? Dan speel je als het goed is de Nederlandse versie van de game. Behalve als Nederlands nog niet beschikbaar is, dan speel je de game in het Engels.

Producent Stranger Things dropt nieuwe horrorfilm op Netflix

Alle profielen op jouw account kunnen gratis gamen, totdat je apparaatlimiet is bereikt. Mocht het zover komen, dan krijg je een melding van Netflix en kun je een van je apparaten afmelden. Zo kun je toch je favoriete game spelen. Niet iedereen kan trouwens zomaar gamen. Kids-accounts krijgen geen toegang. Dat is misschien maar goed ook. Kinderen die in aanraking komen met een demogorgon uit Stranger Things slapen vast niet heel lekker die nacht. En dat is ook niet goed voor de nachtrust van papa en mama, weet ondergetekende.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.