Pim Jansen
Pim Jansen Reizen 25 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

De excentrieke feestvilla uit House of Gucci staat op Airbnb

Mocht je ondanks corona toch de nood voelen om op vakantie te gaan in Italië en doe je dat het liefst in een filmische setting? Welnu, de villa uit House Of Gucci staat te huur via Airbnb.

House of Gucci, met Lady Gaga, Adam Driver, Salma Hayek en Jared Leto, gaat vandaag (25 november) in première. De film van Ridley Scott gaat over de tragische levensloop van Maurizo Gucci en de neergang van het mode-imperium. Bij voorbaat kreeg de film al veel kritiek te verduren, maar de rode loper-feestjes logen er niet om. Feit is dat de opnamelocatie voor de feestjes van Aldo Gucci, Villa Balbiano, nu te huur is via Airbnb.

Villa uit House of Gucci op Airbnb

Wie nog een excentriek vakantieoptrekje zoekt in Italië kan dus de villa huren die gebruikt is voor de opnames van House Of Gucci. Het luxe ‘feesthuis’ is via Airbnb te huur voor een slordige 1.000 euro per nacht. Dat meldt NSMBL.

Villa Balbiano, house of gucci, airbnb
De villa uit House of Gucci (Afbeelding: Airbnb)

Het huis, Villa Balbiano genaamd, doet in de film dienst als onderkomen van patriarch Aldo Gucci, gespeeld door Al Pacino. Het pand is gehuisvest aan het Comomeer en hoewel de villa voor de opnames een jaren 90-metamorfose onderging, heeft het huis in werkelijkheid een 17e eeuwse stijl met veel oude ornamenten en karakteristieke kenmerken. In de 18e eeuw bewoonde een vooraanstaande kardinaal het pand en deed de villa dienst als plek waar veel feesten, diners en andere bijeenkomsten werden gevierd.

The lucky one

Villa Balbiano gooit de deuren voor slechts één nacht open. Geïnteresseerden kunnen op maandag 6 december een poging doen ‘the lucky one’ te worden die op 30 maart 2022 in het huis mag verblijven. De gelukkige winnaar kan dan in het privézwembad zwemmen, een boottocht over het Comomeer maken en een wandeling maken door tuin die door vooraanstaande Britse designers werd ontworpen.

Naast Al Pacino spelen ook Lady Gaga, Adam Driver, Salma Hayek en Jared Leto een prominente rol in House of Gucci. Lees hier meer over de film.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.