CGI-seksscènes zijn het nieuwe normaal in Hollywood

Een paar maanden zonder nieuwe films en series houdt de wereld het wel vol, maar veel langer ook niet. Dus moeten ze weer aan de bak in Hollywood, zij het volgens het nieuwe normaal. Acteurs en actrices maken zich op voor CGI-seksscènes, plexiglas, speciale brillen en meer.

CGI staat voor Computer-Generated Imagery ofwel computeranimatie. De digitale beeldtechniek heeft Hollywood voorgoed veranderd, deels positief en deels negatief. Hoe dat gaat uit pakken op het gebied van seksscènes? De nabije toekomst zal het vertellen.

Het nieuwe normaal in Hollywood

Een anderhalvemetersamenleving is in parken en op stranden al nauwelijks uitvoerbaar, laat staan op filmsets. En als je dan ook nog eens gaat inzoomen op seksscènes, dan is het op een paar rare fetisjen na natuurlijk niet haalbaar. Maar er zal toch weer gewerkt moeten worden en als ze ergens creatief zijn, dan is het in Hollywood.

fifty shades, cgi-seksscènes, hollywood, nieuwe normaal, films, series, covid-19
Films als Fifty Shades of Grey zullen een lastig verhaal worden (Afbeelding: Universal Pictures)

Vanaf 12 juni mag er in Hollywood weer gefilmd worden, maar volgens het California Department of Public Health gaan er grote veranderingen plaatsvinden.

CGI-seksscènes tegen verspreiding COVID-19

In een 22 pagina’s tellend document staat onder meer dat acteurs hun handen grondig moeten wassen, audities achter plexiglas plaatsvinden en dat er coronavirus compliance officers aanwezig zijn voor de handhaving van de nieuwe regels. De backstage-crew moet speciale maskers en brillen dragen. Ook krijgt virtual reality een grote rol, zodat acteurs en actrices waar mogelijk vanuit huis kunnen werken. En dan zijn er natuurlijk nog de seksscènes, die in CGI gaan plaatsvinden. Of helemaal niet.

Het California Department of Public Health zegt er het volgende over. “Intieme contactmomenten moeten middels CGI worden opgenomen. Anders moeten ze worden herschreven of geschrapt.”

Oké, CGI-seksscènes dus. Als ze dat nou iets eerder hadden bedacht, dan had Daniel Craig deze coach niet nodig gehad voor de nieuwe James Bond-film No Time To Die.

Check ook: 20 dingen die vrouwen in bed meer willen zien (en horen) van mannen

Reageer op artikel:
CGI-seksscènes zijn het nieuwe normaal in Hollywood
Sluiten