Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Gezondheid 30 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Robert Pattinson en Zoë Kravitz over hun Batman en Catwoman-training

Word je gecast als Batman of Catwoman, dan weet je dat je daar flink voor moet trainen. Zowel Robert Pattinson als Zoë Kravitz brachten behoorlijk wat uren in de sportschool door. Wat ze er écht van vonden, en vooral ook van het dieet? Dat vertellen ze in een interview.

Robert Pattinson had voor zijn rol als Batman een doel voor ogen: in zijn beste shape ooit komen. Dat dit gelukt is, is op dit moment op het witte doek te zien. Wat de acteur hier allemaal voor heeft moeten doen (en laten) lees je in dit artikel.

In vorm komen voor The Batman

Ook Zoë Kravitz, die de rol van catwoman aka Selina Kyle op zich mocht nemen, wilde voor deze glansrol zo sterk mogelijk zijn. Ze laat weten dat ze soms wel drie uren per dag in de sportschool stond, en dat nog na een lange draaidag. “Alles wat je op een gegeven moment doet, is filmen en trainen”, vertelt ze in een interview met On Demand Entertainment. De actrice, die tijdens The Batman-premières geniale jurken aanhad, begon drie maanden voor het filmen van The Batman met trainen.

Pattinson hield op zijn beurt vroeger totaal niet van sporten en krachttraining, maar de voorbereidingen voor The Batman hebben hem in positieve zin verrast. “Trainen wordt steeds leuker als je er goed in wordt”, deelt hij in het On Demand Entertainment-interview. “Als je eenmaal de zes weken voorbij bent, dan wordt het een gewoonte. Daarna voel je je slecht als je níét traint.”

Is The Batman net zo goed als The Dark Knight Rises?

Dat betekent echter niet dat Batman en Catwoman op dit moment nog dagelijks in de sportschool te vinden zijn om hun fysiek te onderhouden. “Hoe vaak je je ook realiseert dat je het gewoon vol moet houden, zodat je niet meer door die ‘slechte’ eerste periode hoeft, uiteindelijk verval je weer in je oude gewoontes. Toen het filmen erop zat, heb ik niet meer getraind”, vertelt de Batman-acteur.

Nooit meer vis met citroen

Robert Pattinson, die met deze film overigens een verrassend laag salaris op zijn bankrekening gestort kreeg, laat ook weten dat er één ding is wat hij absoluut niet meer mist uit de tijd dat zij zich klaarstoomde voor de rol van Bruce Wayne: zijn dieet. “Ik kan geen gestoomde vis met citroen meer zien”, vertelt hij lachend. “En ik wil nooit meer salades eten”, voegt Kravitz hier aan toe.

Robert Pattinson en Zoë Kravitz op het witte doek

Robert Pattinson en Zoë Kravitz zijn nu te zien in The Batman in de Nederlandse bioscopen. Wil je in stijl gaan? Dan zijn deze DC-sneakers iets voor jou. Ook interessant: een badguy uit de serie krijgt een eigen spin-off serie op HBO Max.

HBO Max lekt per ongeluk releasedatum The Batman

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.