Tessa Ham
Tessa Ham Geld & Carrière 4 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Het verrassend lage salaris van Robert Pattinson voor The Batman

Na Christian Bale en Ben Affleck is het nu tijd voor Robert Pattinson om de cape van The Batman om te doen. De score op Rotten Tomatoes is veelbelovend, maar dat betekent niet automatisch dat de vroegere Twilight-acteur een mega-salaris voor de film kreeg.

Sterker nog, het salaris is verrassend laag naar Hollywood-standaarden. Dit is wat hij betaald kreeg voor zijn rol en waarom dit zo verrassend laag is.

Het salaris Robert Pattinson betaald voor The Batman

Acteurs krijgen bizarre bedragen voor hun rollen. Mocht je dat nog steeds niet doorhebben, check dan het rapport van Variety. Zo verdiende Chris Hemsworth 20 miljoen dollar om Thor te spelen in Thor: Love and Thunder en spant Daniel Craig de kroon met een salaris van 100 miljoen dollar voor het vervolg van Knives Out.

Uit hetzelfde rapport blijkt wat Robert Pattinson betaald krijgt, en dat is een stuk minder dan de bedragen hierboven. Volgens Variety heeft de acteur 3 miljoen dollar gekregen om in de huid van Bruce Wayne te kruipen.

Nog steeds een bedrag waar jij en ik u tegen zeggen, natuurlijk. Maar een stuk minder dan Christian Bale kreeg betaald. Hij ontving 10 miljoen dollar voor dezelfde rol in Batman Begins (2005) en zelfs nog meer voor de vervolgen.

Dat Robert Pattinson zo weinig betaald krijgt voor The Batman, kan een aantal redenen hebben. Hoewel de film natuurlijk een blockbuster is, heeft de productie wel een bescheiden budget. Geschat wordt dat de film een budget heeft van 100 miljoen dollar.

Waarschijnlijk speelt de carrière van Robert Pattinson ook mee. Vanwege Harry Potter en Twilight heeft de acteur een bekend gezicht en een indrukwekkend vermogen van 100 miljoen dollar. Maar daarna heeft hij eigenlijk vooral in veel minder bekende indie films gespeeld.

Nog een bonus voor de acteur

Filmwebsite ScreenRant merkt ook terecht op dat Robert Pattinson nog wat bonussen kan verwachten rondom het box office succes. Bij salarissen als de 100 miljoen dollar van Daniel Craig voor Knives Out zijn dit soort bonussen al meegerekend, omdat de film op een streamingdienst wordt uitgebracht.

Ten slotte mogen we volgens PopBuzz niet vergeten dat dit de eerste Batman-film is waar Robert Pattinson in speelt. Chris Hemsworth kreeg bijvoorbeeld ‘maar’ 150.000 dollar voor de eerste Thor-film. We zijn benieuwd naar het salaris van Robert Pattinson in de vervolgen.

Is The Batman net zo goed als The Dark Knight Rises?

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.