Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Fitness 6 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Trainen als Batman: zo werd Robert Pattinson gespierder dan ooit

De fysieke transformaties die acteurs moeten doorstaan voor bepaalde filmrollen blijven indrukwekkend. Zo ook de van nature niet zo gespierde Robert Pattinson, die voor zijn hoofdrol in The Batman niet stil heeft gezeten. We delen zijn workout met je.

Voor zijn rol als Batman had Robert Pattinson één missie: in zijn beste shape ooit komen. Waar de acteur vroeger nog aangaf ‘nooit een sixpack te willen’, bewijzen de eerste beelden van de DC-film dat Pattinson tegenwoordig wel degelijk met uitgehakte buikspieren door het leven gaat.

Wat hij daarvoor moest doen? Trainen, veel trainen.

De trainingen van Robert Pattinson voor The Batman

De trainingen van Robert Pattinson draaien om twee dingen: zo gespierd mogelijk worden, en overtollig vet verliezen. Een lastige combinatie, maar niet onoverkomelijk. Welke trainingen deed de acteur om in de shape van zijn leven te komen?

Training 1: circuit training

Om zijn lichaam goed warm te krijgen, deed de acteur intervaltrainingen met hoge intensiteit. Zo’n circuittraining ziet er als volgt uit:

Hoeveel rondes de acteur van het bovenstaande schema deed, is niet helemaal duidelijk. Maar gezien zijn buikspieren behoorlijk vaak.

Training 2: hardlopen

Nog meer conditiewerk. Robert Pattinson jogde voor zijn rol als Batman drie tot vier keer per week 5 tot 10 kilometer. Hardlopen is een goede manier om je cardiovasculaire uithoudingsvermogen te trainen. Dat is niet alleen handig tijdens het sporten, maar ook tijdens lange opnamedagen van een blockbuster.

Geen workout-motivatie? Dit is het geheim van Chris Hemsworth

Training 3: zware buitentraining

Een gespierd lichaam zoals dat van The Batman? Dat krijg je niet met alleen cardiotrainingen, dus om een indrukwekkend lichaam neer te zetten moest Robert Pattinson ook de sportschool in. Daarnaast is de acteur buiten op het strand gespot met zware zandzakken. Dit impliceert een zware militaire training. Met deze zandzak doe je bewegingen zoals lunges, squats en sprints terwijl je de zware zak vasthoudt voor extra weerstand.

Training 4: boxen

Aan Insider liet de acteur weten dat hij ook veel heeft gebokst. Deze sport zorgt overigens niet alleen voor het verbranden van een flink aantal calorieën. Met boksen train je ook je bovenlichaam, en zo slaat Robert Pattinson dus twee vliegen in één klap.

Aangepast dieet

Uiteraard hield Robert Pattinson ook rekening met zijn voedingspatroon voor en tijdens het filmen van The Batman. In een interview met Heath for Men lees je dat de acteur alcohol en bewerkt vlees liet staan, en ook gefrituurd voedsel in de ban deed. Zo hoopte hij zijn fysieke transformatie te versnellen.

Robert Pattinson is nu als Batman te zien in de Nederlandse bioscopen en de reviews zijn lovend. “Hij overtreft alle verwachtingen,” aldus onze collega’s van Metro.

Is The Batman net zo goed als The Dark Knight Rises?

Mens Health UKHeath for MenInsider

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.