Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Disney+ 6 mrt 2022
Leestijd: 1 minuut

Disney+ werkt aan goedkoper abonnement, met één grote ‘maar’

Het abonnement op Disney+ is in de loop der tijd steeds iets duurder geworden. Maar de prijs daalt mogelijk weer, al zit er wel een addertje onder het gras.

Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden, maar streamingdienst Disney+ bestaat bijna weer twee jaar. In die tijd zag je al verschillende topseries voorbijkomen, zoals Star Wars-seri The Mandalorian en Marvel-serie WandaVision. Daar blijft het zeker niet bij, want er staat nog heel veel op de planning. Denk aan Moon Knight, Obi-Wan Kenobi en de eerste Nederlandse Original op Disney+. En die series kun je in de toekomst voor minder geld bekijken dan je gewend bent.

Disney+ werkt aan goedkoper abonnement

Tijdens de beginperiode kostte Disney+ nog 6,99 euro per maand of 69,99 euro per jaar. Een jaar later werd het tarief verhoogd naar 8,99 euro per maand en 89,99 euro per jaar. Voor die verhoging kregen gebruikers wel wat terug. Zo werd het kanaal Star toegevoegd, waardoor er ontzettend veel content bij kwam. Via die subtak vind je nieuwe films en series, maar ook veel klassiekers. Denk daarbij aan How I Met Your Mother, Braveheart en Lost.

Vind je 8,99 euro per maand te duur? Dan heeft Disney binnenkort wellicht een oplossing voor je. Volgens The Information werkt het bedrijf aan een goedkoper abonnement voor Disney+. Maar er zit zoals gezegd natuurlijk wel een addertje onder het gras.

Reclames

Ja, je voelde hem waarschijnlijk al aankomen. In ruil voor het goedkopere abonnement op Disney+ krijg je reclames te zien. Daarnaast is het de vraag of dat lidmaatschap ook in Nederland komt, want in het artikel wordt nog alleen over de Verenigde Staten gesproken. Daarbij moet wel gezegd worden dat het beleid van Disney+ veel universeler is dan dat van bijvoorbeeld Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.