Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Gezondheid 24 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Geen workout-motivatie? Dit is het geheim van Chris Hemsworth

Ben je de laatste tijd niet zo gemotiveerd om (weer) te gaan sporten? Chris Hemsworth vertelt zijn geheim om wel elke dag op te komen dagen, zodat jij geen excuses meer hebt om niet te gaan. Scrol naar beneden voor de workout voor zijn rol in Extraction 2.

Gisteren iets te veel gezopen, waardoor je je vandaag niet fit voelt en de motivatie om naar de sportschool te gaan erg ver te zoeken is? Of heb je vannacht niet genoeg geslapen, waardoor die 10K run vandaag wel erg zwaar voelt? Als je jezelf in deze situaties herkent, dan lijkt het erop dat je wel wat motivatie kunt gebruiken. En van wie kunnen we beter een motivational talk aannemen dan van spierbundel Chris Hemsworth?

Chris Hemsworth deelde met zijn 50,9 miljoen volgers namelijk precies wat hij doet als hij zelf geen motivatie heeft om te sporten. Want jawel, zelfs Thor heeft soms geen zin omdat hij moe of brak is. Acteurs, het zijn net mensen.

‘Motivational talk’ van Chris Hemsworth

Op een zondagochtend, een tijdstip waarop vele goede voornemens normaal verloren gaan, postte Chris Hemsworth niet alleen een video van zijn trainingsroutine maar ook een kleine motivational talk. Voor zichzelf, in eerste instantie. Hij vertelt namelijk eerst dat zijn motivatie die ochtend een all time low had bereikt, en dat had alles te maken met een te gezellige zaterdagavond.

Toch was een avond diep in het glaasje kijken geen excuus voor hem om een dagje zijn workout over te slaan. “Je hebt jezelf dit aangedaan, dus je gaat het ongedaan maken, mate“, zegt hij. Zijn geheim is dan ook om niet te wachten op motivatie, maar om in beweging te komen. “Als je jezelf niet top voelt, ga dan gewoon bewegen. Actie zorgt voor motivatie.”

Hij vertelt dat hij zichzelf bij elkaar gepakt heeft, en is begonnen met een kwartiertje rennen op de loopband. Daarnaast bevat de video een kleine montage van een aantal CrossFit-oefeningen. Hij laat een circuittraining zien met onder andere ball slams, lunges, chin-ups en push-ups.

Na de workout geeft Chris Hemsworth aan zich weer 100 procent goed te voelen. Zou een workout dan toch echt de beste anti-kater tip zijn?

Zo train je als Chris Hemsworth

Als je echt een keer wilt trainen als Chris Hemsworth, volg dat dit trainingsprogramma voor zijn rol in Extraction 2. En als je dan toch bezig bent, lees ook meteen deze lessen van zijn personal trainer Da Rulk.

Hoe Chris Hemsworth in no-time 15 kilo verloor na Thor

Men's Health

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.