Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 1 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Eerste reacties Guardians of the Galaxy 3: ‘Beste openingsscène ooit’

3 mei is het dan eindelijk zover! Vanaf dan draait Guardians of the Galaxy Vol. 3 in de Nederlandse bioscopen. Het grote afscheid van de superheldengroep én James Gunn. Is het een waardige afsluiter? De eerste reacties van critici beloven veel goeds!

Guardians of the Galaxy Vol. 3 komt uit op een ietwat akward moment. De regisseur van de Guardians-trilogie, James Gunn, is ondertussen studiobaas geworden bij DC. ‘De vijand’, als je het de meest diehard fanboys zou vragen. De blockbuster is daarmee niet alleen het grote afscheid van de ooit obscure superheldengroep, maar ook van Gunn zelf. De beste man is al druk bezig met het bouwen aan een nieuw begin voor de DC-films.

Afscheid van James Gunn

Bovendien heeft Marvel Studios het pittig. De laatste paar MCU-films deden het nou niet bepaald geweldig, en werden zowel door critici als door het publiek zeer wisselvallig ontvangen. De magie is er een beetje vanaf, zou je kunnen stellen. Zeker sinds Avengers: Endgame mist het Marvel Cinematic Universe focus, een richting. Kan Guardians of the Galaxy Vol. 3 ons er eindelijk weer aan gaan herinneren waarom we de Marvel-films zo geweldig vonden?

De afsluiter van de trilogie stond oorspronkelijk op de planning voor mei 2020, maar in 2018 ontstond er onenigheid tussen Gunn en Disney toen er oude tweets van de filmmaker opdoken. Toen begon het flirten met DC al, want Warner Bros. ontving Gunn met open armen. Het resultaat was The Suicide Squad. Een jaar later belde Marvel Studios toch weer de regisseur, die eindelijk zijn trilogie af kon gaan maken.

Critici reageren op Guardians of the Galaxy Vol. 3

De resulterende film, Guardians of the Galaxy Vol. 3, komt pas op 3 mei uit in de Nederlandse bioscopen. Amerikaanse critici kregen afgelopen weken echter al de kans om ‘m te zien, evenals een select publiek tijdens een gala in Disneyland Parijs. Daardoor zijn de eerste reacties al op Twitter te vinden, die we hieronder voor je hebben verzameld. Volledige recensies laten nog even op zich wachten, maar de eerste reacties zijn alvast veelbelovend.

Sure, dit soort tweets zijn bijna altijd positief, de derde Ant-Man werd ook in de eerste reacties geprezen, maar dit keer is het duidelijk dat Gunn zijn fans niet teleurstelt. De vergelijkingen met de afgelopen MCU-films, die vrij inwisselbaar waren, vliegen je online om de oren. Fans en critici noemen de laatste Guardians of the Galaxy verfrissend, bijzonder vermakelijk en vooral verrassend emotioneel.

Kijk, een Marvel-film die weer een snaar weet te raken, dat klinkt ons als muziek om de oren! Check hieronder alle reacties op Guardians of the Galaxy Vol. 3 die we konden vinden:

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.