Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 30 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

LEGO viert Star Wars Day met tijdelijke gratis sets én munten

LEGO en Disney vieren in mei Star Wars Day. Niet alleen met een aantal imposante nieuwe sets, maar ook met cadeautjes die je als fan bij je aankopen krijgt. Maar pas op: op is op. De actie begint op 1 mei, daarom brengen we je vandaag vast op de hoogte.

4 mei is al sinds het einde van de jaren 70 Star Wars Day, een dag waarop de omvangrijke franchise wordt gevierd. Een gelegenheid die Disney sinds de overname van Lucasfilm gretig aangrijpt als commerciële megakans. Regelmatig worden nieuwe trailers op 4 mei uitgebracht. Of verschijnen films exact op die dag op Disney+.

LEGO deelt uit voor Star Wars Day

Ook LEGO haakt graag in op de extra aandacht die Star Wars die dag krijgt. Sterker nog, ook jij kunt als fan van die speciale dag gaan profiteren. De Deense fabrikant heeft namelijk drie gloednieuwe cadeautjes onthuld die je enkel in de week van 1 tot 7 mei in de online LEGO-shop kunt scoren. Voordat we die extraatjes voor je uitlichten, is het goed om nog even te melden dat je in de week van 1 tot 7 mei bij elke Star Wars-aankoop dubbele VIP-punten krijgt. Dat komt neer op tien procent van je aankoopbedrag. Punten die je weer kunt gebruiken voor toekomstige aankopen in de webshop. Daarover lees je hier meer.

Voor volwassen fans is die week echter vooral een buitenkans vanwege de cadeautjes waarmee LEGO gaat strooien. Zorg echter dat je er snel bij bent, want bij dit soort acties is er zelden genoeg voorraad voor alle zeven dagen. Dit jaar zijn er voor Star Wars Day drie GWP’s, kleine setjes die je gratis bij een bepaald bedrag aan aankopen krijgt.

LEGO Star Wars 30654 X-Wing Starfighter

De eerste gratis set is de 30654 X-Wing Starfighter, een kleine versie van de iconische X-Wing uit de films. Het ruimteschip bestaat uit 87 steentjes en is 16,5 centimeter lang. Ondanks de beperkte schaal kun je alsnog de vleugels uitklappen, net zoals zijn grote broer, die overigens ook precies op 1 mei uitkomt. Je krijgt dit cadeautje als je 40 euro of meer uitgeeft aan Star Wars-sets.

💥Check de cadeautjes in de LEGO Store

LEGO Star Wars Day cadeautjes
🎁 (Afbeelding: LEGO)

LEGO Star Wars 5007840 Return of the Jedi 40th Collectible

Geef je meer dan 85 euro aan de sets binnen het thema uit? Dan krijg je een opvallend gratis collector’s item. Dit is namelijk niet een standaard LEGO-set, maar een soort herdenkingsmunt. Mooi spul voor de echte Star Wars-fans, om de veertigste verjaardag van Return of the Jedi te vieren. Het toffe aan deze acties is bovendien dat je ze kunt stacken. Oftewel: als je meer dan 85 euro aan Star Wars-sets uitgeeft, dan krijg je er zowel de X-Wing als dit extraatje bij.

💥Check de cadeautjes in de LEGO Store

LEGO Star Wars Day cadeautjes
🎁 (Afbeelding: LEGO)

LEGO Star Wars 40591 Death Star II

En dan de tofste van de drie GWP’s: een gratis microversie van de Death Star. Met 289 steentjes zet je het iconische filmwapen in elkaar. Bij meer dan 150 euro aan Star Wars-sets krijg je in de week van 1 tot en met 7 mei dus gratis de X-Wing, de collectible hierboven én deze miniatuur-Death Star. Dat verzacht het pittige prijskaartje van de gloednieuwe sets weer een beetje.

💥Check de cadeautjes in de LEGO Store

LEGO Star Wars Day cadeautjes
🎁 (Afbeelding: LEGO)

Nieuwe Star Wars-sets op 1 mei

Oké, tof, maar hoe kom je in hemelsnaam aan 150 euro aan LEGO Star Wars-sets? Dat is gelukkig helemaal niet moeilijk. Zo komt er onder andere een immense replica van Luke’s X-Wing uit, van maar liefst 239,99 euro. Dan heb je dus meteen alle drie de extraatjes te pakken. Deze Star Wars-sets komen uit op 1 mei:

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.