Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 8 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

LEGO trakteert The Mandalorian-fans op twee nieuwe budgetsets

Star Wars-fans, opgelet. LEGO heeft twee nieuwe betaalbare sets onthuld, gebaseerd op The Mandalorian.

De tijd vliegt, ook in Star Wars. Het is alweer twee en een half jaar geleden dat het tweede seizoen van The Mandalorian uitkwam. Na een lange pauze en de beste Star Wars-serie ooit gaan de avonturen van Din Djarin en Grogu eindelijk verder op Disney+. We zitten midden in het derde seizoen van de show, en dat moet gevierd worden.

Nieuwe The Mandalorian-sets van LEGO

Dat doet LEGO middels twee gloednieuwe, betaalbare Star Wars-sets. Vorig jaar onthulde de Deense speelgoedgigant al een peperdure replica van het ruimteschip waarin het iconische duo rondvloog in het eerste seizoen van The Mandalorian. Maar ja, niet elke fan heeft even 599,99 euro liggen voor een LEGO-set.

Dat snapt het merk gelukkig zelf ook. Vanaf 1 mei is LEGO Star Wars 75346 Pirate Snub Fighter verkrijgbaar, op 1 augustus komt 75363 The Mandalorian N-1 Starfighter Microfighter uit. Sets die respectievelijk 34,99 euro en 15,99 euro gaan kosten. Andere koek dan de gigantische sets die LEGO normaliter rondom Star Wars uitbrengt. Net zoals de toffe replica van de Executor Star Destroyer van Darth Vader die afgelopen week werd onthuld.

Pirate Snub Fighter

De eerste set, de Pirate Snub Fighter, herken je waarschijnlijk direct als je al aan het derde seizoen van The Mandalorian bent begonnen. We zullen geen grote momenten spoilen, maar we kunnen wel alvast verklappen dat er piraten in voorkomen. En anders verklapt LEGO dat al met de officiële productbeelden in dit artikel. Je bouwt twee piraten en hun ruimteschip. Daarvoor krijg je 285 steentjes. 75346 Pirate Snub Fighter is dus vanaf 1 mei verkrijgbaar, en gaat 34,99 euro kosten.

LEGO Star Wars nieuwe The Mandalorian sets
🌟 (Afbeelding: LEGO)

N-1 Starfighter

Normaliter zijn de Microfighters van LEGO zeer betaalbare mini-ruimteschepen. De ultieme collectibles. Op zich geldt dat ook zeker voor deze N-1 Starfighter uit The Mandalorian, maar met een prijskaartje van 15,99 euro is ie wel een stuk prijziger dan zijn voorgangers. Ach, vergeleken met de meeste Star Wars-sets van LEGO is het een schijntje.

Met 88 steentjes zet je een miniatuurversie van de Starfighter in elkaar, met daarin uiteraard Din Djarin en Grogu. Oftewel: Baby Yoda. Twee werkende kanonnen zorgen voor extra potentieel speelplezier. 75363 N-1 Starfighter Microfighter is vanaf 1 augustus verkrijgbaar. Over The Mandalorian gesproken: check ook 5 geniale details in de première van seizoen drie die je gemist hebt.

LEGO Star Wars nieuwe The Mandalorian sets
🌟 (Afbeelding: LEGO)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.