Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 2 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

LEGO lanceert betaalbare replica van iconisch Star Wars-schip

LEGO verrast eindelijk ook volwassen Star Wars-fans met een iets beperkter budget met een gloednieuw collector’s item: de LEGO Star Wars 75356 Executor Super Star Destroyer.

Volwassen LEGO-fans zijn de ultieme doelgroep voor het bedrijf: van binnen zijn ze nog kinderen, maar dan met een iets beter gevulde portemonnee dan vroeger. Dat zie je ook terug in de prijskaartjes van de vele sets die het Deense bedrijf elke maand uitbrengt.

Peperdure LEGO-sets voor volwassenen

Neem de onlangs onthulde Rivendell-set. Een absolute must-have voor fans van The Lord of the Rings. Hetzelfde geldt voor de Ultimate Collector’s Editions rondom Star Wars die LEGO regelmatig lanceert.

Helaas hoort er bij die indrukwekkende sets ook een indrukwekkend prijskaartje: vaak ben je zo meer dan 300 of 400 euro kwijt. De Star Wars-set der Star Wars-sets, de Millennium Falcon, kost zelfs maar liefst 849,99 euro. Niet iedereen heeft meermaals per jaar zo’n bedrag over voor het nieuwste speeltje.

LEGO Star Wars Executor Super Star Destroyer

Gelukkig heeft LEGO dat ook door. Het Deense bedrijf heeft deze week praktisch vanuit het niets namelijk een gloednieuwe Star Wars-set onthuld. Dan hebben we het over de LEGO Star Wars Executor Super Star Destroyer (75356), een replica van het iconische ruimteschip dat de Empire gebruikt in de films, series en games van Lucasfilm. Normaliter zijn dergelijke replica’s vrijwel altijd meteen vrij lomp en vooral vrij prijzig, maar dit keer laat LEGO zien dat het gelukkig ook anders kan.

LEGO Star Wars 75356 Executor Super Star Destroyer
🌟 (Afbeelding: LEGO)
LEGO Star Wars 75356 Executor Super Star Destroyer
🌟 (Afbeelding: LEGO)

Laten we met de prijs van dit nieuwe hebbeding beginnen: de Executor Super Star Destroyer kost ‘slechts’ 69,99 euro. Waar de meeste betaalbare Star Wars-sets meteen echte speelsets zijn, duidelijk voor kinderen ontworpen, is dit model echt een museumstuk. Net zoals de Ultimate Collector-sets, maar dan op een kleinere en goedkopere schaal. Oftewel: een model dat tof is om te bouwen, waarna je ‘m tentoonstelt op de bijbehorende standaard. Inclusief een naamplaatje en jubileumplaatje waarmee de veertigste verjaardag van Return of the Jedi wordt gevierd.

19 kilometer lang (in de films)

Met 630 steentjes bouw je niet alleen de Executor Super Star Destroyer en zijn standaard, maar ook twee kleinere Star Destroyers die ernaast vliegen. Daardoor wordt meteen effectief gedemonstreerd hoe gigantisch het vlaggenschip van Darth Vader is. Deze nieuwe replica van LEGO is 43 centimeter lang, maar in de films heeft men het over een lengte van 19 kilometer! De transparante stenen zorgen ervoor dat de kleinere schepen echt lijken te zweven. Nog even wat andere specs: de LEGO Star Wars 75356 Executor Super Star Destroyer is 14 centimeter hoog en 18 centimeter breed.

LEGO Star Wars 75356 Executor Super Star Destroyer
De Executor Super Star Destroyer in de films (Afbeelding: Lucasfilm)

Goed en slecht nieuws

Eindelijk dus een serieuze, betaalbare Star Wars-set van LEGO. Goed nieuws, maar het slechte nieuws is dat we er nog niet direct mee aan de slag kunnen. Het zojuist onthulde model is wel al beschikbaar voor pre-orders, maar pas vanaf 1 mei wordt het hebbeding geleverd. Ach, gelukkig hebben we nog de nieuwe LEGO-sets voor maart en een gloednieuw seizoen van The Mandalorian om ons zoet te houden.

LEGO Star Wars 75356 Executor Super Star Destroyer
🌟 (Afbeelding: LEGO)

LEGO

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.