Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 28 feb 2023
Leestijd: 3 minuten

Maart brengt pareltjes van LEGO-sets voor volwassenen met zich mee

We zijn aan het einde van februari aanbeland, wat één ding betekent voor LEGO-verzamelaars: nieuwe sets! Maart zit tjokvol nieuwe LEGO-releases, waaronder een aantal toffe sets voor volwassenen. Of je nou filmliefhebber of Technic-fanaat bent.

Maart brengt naast de lente ook een flinke lading nieuwe LEGO-sets voor zich mee. Veel van de standaard lijnen van het Deense merk krijgen een facelift, van Creator tot kleinere Technic-setjes.

Nieuwe LEGO-sets in maart

Ook komen er een hoop reusachtige en uitdagende sets voor volwassenen uit. We zetten onze favorieten op een rijtje. Één ding is zeker: maart gaat een dure maand worden! Alleen al de onderstaande Lord of the Rings-set kost even veel als een Playstation 5…

LEGO The Lord of the Rings 10316 Rivendell

De set der sets. De droom van elke Lord of the Rings-fan: Rivendell, het huis van Elrond, is vereeuwigd in LEGO-vorm. En hoe! Met maar liefst 6167 steentjes bouw je een 75 centimeter brede set. Met twintig minifiguurtjes kun je vervolgens je favoriete scènes uit de films recreëren en naspelen. Een monster van een set, met een monster van een prijskaartje. Gelukkig krijg je er een gratis extra setje bij, mits je er op tijd bij bent. Check ons artikel over deze set voor meer informatie en foto’s!

🔥 499,99 euro in de LEGO Store

LEGO The Lord of the Rings 10316 Rivendell
💥 (Afbeelding: LEGO)

LEGO Ideas 21339 BTS Dynamite

Ben je niet zo van de fantasy? Wellicht ben je dan wel te porren voor een muzikale bouwervaring. De K-Pop-giganten van BTS hebben namelijk hun eigen LEGO-set gekregen. Met 749 steentjes bouw je de set van Dynamite na, het nummer waar je in 2020 niet aan kon ontkomen. Een earwurm van jewelste. De bijbehorende kleurrijke videoclip leent zich uitstekend voor een nieuwe set. LEGO Ideas BTS Dynamite wordt ongetwijfeld een megahit, want als er een groep een dedicated fanschare heeft, dan zijn het de mannen van BTS wel.

🔥99,99 euro in de LEGO Store

lego, bts, dynamite, ideas, bouwset, set, disco, the beatles, videoclip
🧨 (Afbeelding: LEGO)

LEGO Technic 2022 Ford GT 42154

Tijd voor een uitdagendere bouwervaring voor volwassenen. Afgelopen week zetten we de tofste auto-bouwsets van de Deense fabrikant voor je op een rijtje. Deze nieuwe set verdient absoluut een plekje in die lijst. De LEGO Technic Ford GT, gebaseerd op het model uit 2022, heeft een werkende V6-motor, wielen met eigen vering en achterwielaandrijving mét differentieel. Het geheel ziet er, zeker voor een Technic-set, ook nog eens verrassend strak uit.

🔥119,99 euro in de LEGO Store

ford gt, lego bouwset, technic, werkende v6 motor
🚗 (Afbeelding: LEGO)

Nieuwe LEGO x Disney BrickHeadz

Gelukkig zijn niet alle nieuwe LEGO-sets die in maart uitkomen zo prijzig. Om de honderdste verjaardag van Disney te vieren komen er namelijk ook nieuwe BrickHeadz uit. Een soort figurines, maar dan van LEGO. Vooral EVE en WALL•E zijn onze favorieten, maar voor film- en Disney-liefhebbers zijn ze allemaal het verzamelen waard. In dit artikel hebben we ze allemaal voor je op een rijtje gezet.

🔥 Check alle nieuwe BrickHeadz

LEGO BrickHeadz verjaardag Disney
🌟 (Afbeelding: LEGO)

LEGO 42155 The Batman – Batcycle

Na de imposante Tumbler uit de The Dark Knight-trilogie van Christopher Nolan kun je nu ook de Batcycle uit The Batman in elkaar zetten. Oftewel, de motor waarop Robert Pattinson rondscheurde in de Batman-film van Matt Reeves. Een prettig geprijsde set die zowel voor motorliefhebbers als voor fans van de Caped Crusader het checken waard is in maart.

🔥54,99 euro in de LEGO Store

LEGO 42155 The Batman - Batcycle
🏍 (Afbeelding: LEGO)

Nieuwe LEGO Star Wars-helmen

Ook Star Wars-fans gaan een dure maand tegemoet. LEGO heeft namelijk maar liefst drie nieuwe helmen aangekondigd die vanaf 1 maart te krijgen zijn. Dan hebben we het over de helmen van Captain Rex, Clone Commander Cody en Boussh, het alter-ego van Princess Leia. Zeer herkenbare ontwerpen uit de films en animatieseries rondom Star Wars. Iconisch, zelfs.

🔥 Check alle nieuwe helmen

LEGO Star Wars 75351 Princess Leia (Boushh) Helmet
(Afbeelding: LEGO)

Alle nieuwe LEGO-sets voor maart

Maart is wat nieuwe LEGO-sets betreft praktisch het begin van een nieuw jaar, met een berg aan nieuwe sets die bijvoorbeeld als refresh dienen voor de Creator-lijn met standaard bouwsteentjes. Oftewel, de lijst aan nieuwe sets is ellenlang. Houd de komende dagen dan ook vooral deze pagina in de LEGO Store in de gaten, waar alle nieuwe sets te vinden zijn. Waaronder nieuwe Harry Potter-modellen!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.