Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 27 feb 2023
Leestijd: 3 minuten

Arnold Schwarzenegger onthult Netflix-debuut met spionageserie

Maak kennis met FUBAR, de eerste gescripte televisieserie van filmlegende Arnold Schwarzenegger. Netflix heeft een achtbaanrit vol actie én humor voor je klaar staan. James Bond, maar dan met een twist.

Naar verluidt was Netflix in de race om James Bond in huis te halen. In de loop van 2020 stond de filmfranchise in de etalage van MGM, de klassieke Hollywood-studio die betere tijden heeft gekend. Ook Apple was volgens journalisten wel geïnteresseerd in 007, maar uiteindelijk was het Amazon dat Bond een nieuw thuis mocht gaan bieden. Prime Video is nu dé streamingdienst voor fans van Ian Flemings geheim agent.

Netflix schakelt Arnold Schwarzenegger in

Gelukkig hoeven ook Netflix-abonnees zich niet te vervelen als het om het genre gaat waarin Bond al vele decennia rondscheurt en schiet. Neem bijvoorbeeld The Recruit, een recente Original van de regisseur van The Bourne Identity met Black Adam-acteur Noah Centineo in de hoofdrol. Een spionageserie die meteen viral ging en zelfs Wednesday in de nek hijgde wat populariteit betreft.

Eind mei gaat Netflix nog een keer zijn eigen James Bond ten tonele toveren, dit keer met zwaarder geschut. Dan hebben we het over FUBAR, een actiekomedie-serie met niemand minder dan Arnold Schwarzenegger. Uiteraard niet de minste naam, maar ook voor Schwarzenegger zelf wordt het een nieuwe ervaring. FUBAR is namelijk zijn allereerste gescripte televisieserie. Zijn CV staat tjokvol iconische films, maar de 75-jarige filmlegende verkent vanaf 25 mei dus nieuw terrein voor Netflix.

Allemaal leuk en aardig, maar waar gaat de show eigenlijk over? FUBAR staat voor ‘fucked up beyond all repair‘, en gaat over een CIA-agent die op het punt staat om met pensioen te gaan. Een familiegeheim en de welbekende en beruchte laatste klus zorgen ervoor dat hij nog één laatste keer in actie zal moete komen. “De serie tackelt een universele gezinsdynamiek tegen een wereldwijde achtergrond van spionage, actie en humor,” zo belooft de officiële synopsis van de Netflix Original.

FUBAR: de 80s en 90s zijn terug

In de eerste trailer zien we Schwarzenegger, toch niet de jongste meer, op een motor springen, een achtervolging inzetten en rondrennen met een pistool. Korte voorproefjes die direct doen denken aan zijn actiekomedies uit de 80s en 90s, tot aan de Terminator-grappen aan toe. Dat is geen toeval: “Overal waar ik kom, vragen mensen me wanneer ik weer een grote actiekomedie als True Lies ga doen. Nou, hier is het”, aldus Schwarzenegger in een verklaring. “FUBAR zal je een schop onder je kont geven en je aan het lachen maken – en niet slechts voor twee uur. Je krijgt een heel seizoen.”

Netflix FUBAR spionageserie James Bond Arnold Schwarzenegger
🔥 (Afbeelding: Netflix)

Prison Break en The Sopranos

De actieserie bestaat uit acht afleveringen en zal vanaf 25 mei op Netflix te streamen zijn. De cast bestaat naast Arnold Schwarzenegger onder andere uit Monica Barbaro, Jay Baruchel, Fortune Feimster en Milan Carter. FUBAR komt uit de koker van Nick Santora. Een naam die je wellicht weinig zegt, maar zijn CV bewijst dat hij dé man is om dit nieuwe project op poten te zetten: hij is de man achter onder andere Prison Break en Reacher, maar schreef bijvoorbeeld ook voor The Sopranos en Law & Order.

Vanaf 25 mei gaan we erachter komen of Santora en Schwarzenegger in de buurt kunnen gaan komen van de grote series en films die hun CV’s zo indrukwekkend maken. De eerste trailer van FUBAR geeft nog amper iets weg wat het verhaal betreft, en dat is maar goed ook. Dit wordt een achtbaanrit die we zelf willen gaan ervaren. Op naar mei!

The Verge

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.