Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 27 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Netflix-adaptatie van E.T. is de internationale hit van dit moment

Origineel hoef je niet te zijn tegenwoordig om een filmhit te scoren. Mix Casper the Friendly Ghost met E.T. the Extra-Terrestrial en je hebt een nieuwe film. In het geval van Netflix is dat We Have a Ghost, de internationale streamhit van nu. Met in de cast een van de opgebloeide sterren van nu: Jennifer Coolidge (The White Lotus).

Vooral de gelijkenissen met E.T. zijn overduidelijk aanwezig, alleen al op de filmposter. Hier drukken niet twee wijsvingers, maar twee vuisten tegen elkaar aan.

We Have a Ghost op Netflix

Goed, waar gaat deze film over? De vondst van een geest, Ernest genaamd, die hun nieuwe huis achtervolgt, verandert Kevins familie in een nachtelijke sensatie op sociale media. Maar als Kevin en Ernest op pad gaan om het mysterie van Ernests verleden te onderzoeken, worden ze een doelwit van de CIA.

we have a gost, et, hit, netflix, film, jennifer coolidge
De filmposter doet direct denken aan E.T. (Afbeelding: Netflix)

De cast van de Netflix-adaptatie van E.T. the Extra-Terrestrial liegt er niet om. Onder anderen David Harbour (Stranger Things), Jennifer Coolidge (The White Lotus) en Anthony Mackie (The Falcon and the Winter Soldier) spelen mee in We Have a Ghost.

Hoe wordt de adaptatie van E.T. beoordeeld?

Maar zoals Johan Cruijff al zei: ‘Ik heb nog nooit een zak geld een doelpunt zien scoren’. Kun je er nog zoveel geld tegenaan smijten, voor een goede Netflix-film is meer nodig dan een peperdure cast. Zelf hebben we We Have a Ghost nog niet gezien, maar op Rotten Tomatoes scoort de moderne E.T. met een score van 43% onder filmrecensenten laag. “Onbedoeld lachwekkend”, luidt de consensus. Het publiek is iets positiever gestemd met een score van 67% op Rotten Tomatoes en een 6,2 op IMDb. Nog steeds niet om over naar huis te schrijven.

Hoe dan ook heeft Netflix een internationale hit in handen met We Have a Ghost. Klaarblijkelijk werkt de naar E.T. the Extra-Terrestrial hintende filmposter goed, want de film is volgens filmdatawebsite FlixPatrol sinds de lancering op 25 februari wereldwijd de best bekeken film op de streamingdienst. Ook Nederland en België varen mee op de hype.

Zoals altijd prediken we: oordeel vooral zelf (even los van Matteüs 7:1-6). We Have a Ghost is nu te streamen op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.