Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 28 jan 2020

Netflix en Apple in race om overname James Bond-studio

Netflix en vooral Apple hebben nog flinke stappen te zetten in Hollywood. Je belangrijkste wapenfeit in de streaming-oorlog als streamingdienst zijn je Originals. Eigen producties. Een grote studio opbouwen kost veel tijd, decennia zelfs. De makkelijkere route? Een flinke zag geld neerleggen voor een grote naam.

Apple, Netflix en MGM

Het lijkt erop dat dat precies is wat Apple en Netflix van plan zijn. Volgens goed ingelichte bronnen van CNBC, geen obscuur blogje dus, zijn Apple en Netflix in gesprek om Metro-Goldwyn-Mayer over te nemen. Oftewel, een van de grootste studio’s uit Hollywood, met het iconische filmintro waarin een leeuw zijn kop door het MGM-logo steekt.

Niet alleen komt dit nieuws niet van een obscure bron, maar deze ontwikkelingen zijn tevens niet zo gek. In 2010 werd MGM failliet verklaard, en sindsdien heeft de klassieke studio moeite om het hoofd boven water te houden. Een probleem dat Netflix en Apple met hun flinke oorlogskas op kunnen lossen.

James Bond en meer

Ondanks het feit dat MGM al lang niet meer de grote naam is die het ooit was, wordt de waarde van de studio alsnog op 10 miljard dollar geschat. Een schijntje als je kijkt naar alles wat er onder MGM hangt: MGM Home Entertainment, Epix en Orion Pictures.

Oftewel, James Bond, RoboCop, Rocky en Species. Ja, dat lees je goed: het lijkt er sterk op dat Netflix of Apple binnenkort de nieuwe eigenaar van James Bond wordt. Tevens zou de overname ervoor zorgen dat Netflix en Apple TV+ in een klap van de complete geschiedenis aan MGM-films kunnen worden voorzien.

Geen gedoe met licenties of een wisselend aanbod, maar een berg aan klassiekers. En, niet geheel onbelangrijk, een studio vol kennis en talent waarmee je nieuwe hits kunt gaan produceren.

Diepe zakken

Gezien Netflix volgens analisten alleen al in 2020 17.3 miljard dollar aan content gaat besteden, zou een prijskaartje van 10 miljard dollar niet wereldschokkend zijn. Onderschat Apple echter ook niet, want de techgigant heeft nog altijd veel diepere zakken dan zijn concurrent.

Wordt ongetwijfeld snel vervolgd! Check in de tussentijd wie hoogstwaarschijnlijk de nieuwe James Bond wordt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

CNBC

Reageer op artikel:
Netflix en Apple in race om overname James Bond-studio
Sluiten