Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 20 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Netflix scoort met eigen James Bond, die Wednesday in de nek hijgt

Het is niet alleen Wednesday dat de klok slaat bij Netflix. Ook de James Bond van eigen makelij schakelt de moordende concurrentie in recordtempo uit. The Recruit klom dit weekend moeiteloos naar de tweede stek van best bekeken series op het streamingplatform en hijgt de nummer 1 in de nek.

De echte kenners hebben ons eerdere artikel over The Recruit natuurlijk gelezen, maar toch eerst een snelle opfriscursus. De nieuwe spionageserie is gemaakt door Doug Liman, dezelfde regisseur die met The Bourne Identity al een gevreesde James Bond-concurrent creëerde. Allesbehalve slechte adelbrieven dus.

Ook bij het publiek valt de reeks duidelijk in de smaak. The Recruit is in slechts drie dagen tijd opgeschoten naar de op één na best bekeken serie wereldwijd. In Nederland krijgt de hit eveneens de zilveren medaille, in België brons. Wordt Wednesday binnenkort van de Netflix-troon gestoten?

The Recruit: concurrent voor Wednesday én James Bond

Ondanks dat de spionageserie helaas niet op de gelijknamige bioscoophit gebaseerd is, zou The Recruit wel eens het vuur aan de schenen van James Bond (en Wednesday) kunnen leggen. Net op tijd nu steeds meer geruchten gaan over wie er in de huid van de superspion kruipt.

Black Adam-acteur Noah Centineo speelt in de Netflix-serie een piepjonge advocaat van die CIA, die tegen wil en dank in verwikkeld raakt in de machtsspelletjes van de geheime Amerikaanse dienst. Op de koop toe krijgt Owen een brief van een ontevreden ex-spion die dreigt het agentschap te ontmaskeren.

the recruit, netflix, james bond, wednesday
(Afbeelding: Netflix)

Op IMDb krijgt The Recruit een meer dan respectabel cijfer van 7,6 op 10. De ‘tomatometer’ op Rotten Tomatoes staat intussen op 75 procent terwijl de kijkers de spionageserie een score geven van 86 procent.

Wednesday en James Bond krijgen overigens nog meer concurrentie. Netflix heeft ook een nieuwe reeks in de steigers staan met een Marvel-ster in de rol van een MI6-agent. Wanneer je The Recruit uit hebt, kun je op 26 december dus lekker verder spioneren met Treason. Vrolijk Kerstfeest!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.