Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 9 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Marvel-ster schittert in nieuwe Netflix-spionageserie als MI6-spion

Een Marvel-ster schittert binnenkort opnieuw op onze schermen. Charlie Cox mocht eerder al de rol van Daredevil opnieuw vertolken en krijgt nu van Netflix de kans om zich ook als MI6-spion te bewijzen. Alle afleveringen van de spionageserie Treason worden op 26 december op ons losgelaten. Vrolijk kerstfeest alvast.

Ondanks dat Daredevil niet het succes kende dat het destijds verdiende, krijgt de Marvel-serie dankzij onophoudelijk gezeur van fans – terecht – een reboot. En alsof Charlie Cox niet al genoeg acteerwerk om handen had, mag de Britse superheld nu ook de honneurs waarnemen van de mogelijke nieuwe Netflix-hit Treason.

Na The Recruit komt de streamgigant dus opnieuw met een James Bond-rivaal op de proppen. Zou het iets te maken hebben met deze hardnekkige geruchten?

Treason: Marvel-held als spion voor Netflix

In de trailer van Treason zien we hoe de chef van de MI6 (gespeeld door Ciarán Hinds) ternauwernood een vergiftiging overleeft. Charlie Cox (in de rol van Adam) neemt met frisse tegenzin het stokje van de Britse geheime dienst over, alvorens de voormalige spionnenbaas hem waarschuwt niemand te vertrouwen. Maar we leren al snel dat een Russische spionne de vergiftiging in naam van de Marvel-spion bekokstoofd heeft. Adam heeft met haar dan ook een gecompliceerd verleden.

charlie cox, treason, netflix, marvel
Ciarán Hinds als de vergiftigde baas van de MI6 in Treason (Afbeelding: Netflix)

Er ontstaat een driehoeksverhouding tussen Kara, Adam en zijn vrouw, Maddy. Drie mensen die elkaars geheimen proberen te ontmaskeren, politieke en diplomatieke relaties proberen te navigeren, terwijl ze vasthouden aan hun persoonlijke leven en degenen van wie ze het meest houden.

Met zijn familie in gevaar en beschuldigingen van landverraad, houdt Adam stellig vast dat hij geen dubbelspion is. Maar wie kan hij vertrouwen? En zijn we wel zo zeker dat hij niet daadwerkelijk met de Russen heult?

charlie cox, treason, netflix, marvel, daredevil
Charlie Cox als Adam Lawrence in Treason

De eerste beelden van de nieuwe Netflix-reeks scheppen in ieder geval een veelbelovend beeld vol mysterie en intrige. Met de rijke kerstmaaltijd van de dag voordien nog in de maag, komt Treason op 26 december geen moment te vroeg uit. Klaar om de hele dag achterover te leunen en de spionageserie in één ruk uit te bingen?

Mocht je erna nog tijd vinden, check ook deze 10 klassieke en ijzersterke kerstfilms om in 2022 te streamen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.