Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 2 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Daredevil spart met MMA-vechter in training voor nieuwe serie

Charlie Cox is keihard aan het trainen voor zijn nieuwe show, Daredevil: Born Again. Zijn coach deelde op Instagram video’s van een MMA-training waar je U tegen zegt. De acteur hoopt tevens over een geheim wapen te beschikken…

Daredevil is eindelijk terug. Charlie Cox maakte zijn debuut als de blinde advocaat Matt Murdock in 2015. Toen zag het streaminglandschap er nog compleet anders uit. Voor Marvel-televisie moest je niet bij Disney+, maar bij Netflix terecht.

Daredevil: van Netflix naar Disney+

De serie over Murdock en zijn alter-ego Daredevil liet een grimmige kant van het Marvel Cinematic Universe zien, al kreeg de serie nooit de canon status die het verdiende. De Netflix-series mochten de films vooral niet te veel voor de voeten lopen.

Doodzonde, want de volwassenere insteek leverde toptelevisie op. Sterker nog, Vincent D’Onofrio zette met Kingpin een betere schurk neer dan wat Marvel Studios op het witte doek wist te toveren.

In 2018 kwam er echter een einde aan dat feest. Netflix cancelde zijn Marvel-series Ă©Ă©n voor Ă©Ă©n, ook Daredevil. Nu, vier jaar later, is Disney+ het thuis voor Marvel-televisie. Ook Daredevil, Jessica Jones en de andere Netflix-series zijn daar nu te streamen.

Daredevil-ster begint gangsteroorlog in ‘de nieuwe Peaky Blinders’

Spider-Man en She-Hulk

Het wordt nog beter. Fans die dachten dat Charlie Cox niet terug zou keren, werden vorig jaar verrast. Matt Murdock dook namelijk op in Spider-Man: No Way Home. Een klein rolletje, maar toch. De hint was duidelijk: de terugkeer van Daredevil is slechts een kwestie van tijd.

Die belofte is nu al ingelost: Cox maakte zijn MCU-debuut als Daredevil in de serie She-Hulk, in een gloednieuw pak. Opnieuw een kleine rol, maar dit keer wel met wat actie. Zowel tussen de lakens als tijdens een typerende vechtscène in een halletje.

Daredevil: Born Again

Daar blijft het niet bij. Ergens begin 2024 krijgt het geliefde personage namelijk zijn eigen serie op Disney+. Dan hebben we het over Daredevil: Born Again, een ambitieuze show die dit jaar officieel werd aangekondigd tijdens San Diego Comic-Con, als onderdeel van Phase 5 van het Marvel Cinematic Universe.

Matt Murdock gaat het in Born Again opnieuw opnemen tegen Wilson Fisk. Daredevil versus Kingpin, dus. Net zoals in de gelijknamige verhaallijn uit de Daredevil-comics in 1986, geschreven door Frank Miller.

Charlie Cox aan de MMA-training

Begin volgend jaar gaan de opnames van Daredevil: Born Again beginnen. Charlie Cox wordt er met zijn ondertussen 39 jaar ook niet jonger op, dus het trainen is al begonnen. Op Instagram zijn meerdere video’s opgedoken waarin de acteur MMA-trainingen volgt. Keihard, kun je gerust stellen.

De bovenstaande video is gedeeld door Chris Fields, een MMA-vechter en coach.

De lat ligt hoog…

Matt Murdock zal ongetwijfeld de druk voelen om zijn prestaties van 2015-2018 te evenaren. Daredevil wordt nog steeds geprezen vanwege de indrukwekkende vechtscènes in de serie. Met name de beroemde gevechten in gangen, die in één shot zijn gefilmd, vlogen het internet over en worden nog vaak nagedaan.

De lat light hoog, en de Instagram-video maakt duidelijk dat Cox zichzelf niet spaart om erover heen te springen. Hij heeft naast MMA-trainingen echter nog een geheim wapen: CGI.

… maar er is een geheim wapen

Na zijn optreden in She-Hulk gaf de acteur aan dat hij hoopt dat ze iets meer CGI kunnen gaan gebruiken voor zijn vechtscènes in Born Again. Maak je geen zorgen, Daredevil blijft zelf knokken. De acteur heeft het vooral over de acrobatische capriolen die Daredevil wel in de comics uithaalt, maar die in de vorige Daredevil-serie qua budget en techniek onmogelijk te realiseren waren. Met Disney+-budgetten en nieuwe technologie is het wel een optie om hier en daar een extra salto toe te voegen. Althans, dat is wat Cox hoopt.

We gaan het ergens begin 2024 ontdekken! Het is een kwestie van geduld hebben, maar dan heb je ook wat: het eerste seizoen van Daredevil: Born Again zal uit maar liefst 18 afleveringen bestaan.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.