Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 25 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Daredevil-ster begint gangsteroorlog in ‘de nieuwe Peaky Blinders’

Soms komen er van die series voorbij waaraan op papier alles klopt. Dat geldt ook voor Kin, een nieuwe gangster-serie van AMC+, het netwerk achter onder andere The Walking Dead.

Terwijl fans speculeren of ie nou wel of niet in de eerste trailer voor Spider-Man: No Way Home zat, steelt Charlie Cox (Daredevil) in ieder geval wel de show in de eerste trailer voor Kin.

Kin: grote namen, overal

Dat is een ambitieuze serie over Ierse gangsters van de producenten van Judas and The Black Messiah, The Last Kingdom en Vikings. Ook wat de cast betreft vliegen de grote namen voorbij. Cox kennen we dus van Daredevil en Boardwalk Empire, maar ook Aidan Gillen (Game of Thrones, Peaky Blinders) en Ciarán Hinds (Harry Potter, Justice League) spelen grote rollen in Kin.

Allemaal leuk en aardig, maar waar gaat de serie eigenlijk over?

Ierse gangsteroorlog

De achtdelige serie, opgenomen in Dublin, Ierland, draait om “een kleine maar hechte misdaadfamilie die verwikkeld is in een oorlog tegen een machtige drugsbaron” – een oorlog die ontstoken is door “een moord in een familie waar loyaliteit altijd het belangrijkste is.”

Een jongen wordt gedood en zijn familie, de Kinsella’s, begint een bendeoorlog met een internationaal kartel – een oorlog die onmogelijk te winnen is. Een soort David en Golitah-situatie dus.

Maar de hechte familie heeft iets dat het kartel niet heeft: de onbreekbare banden van bloed en familie. Kin is een wereld waar gangsters worden behandeld als reality-sterren, waar moordenaars zich verkleden als vrouwen, en drugsdealers exotische huisdieren in huis halen.

“Een wereld van drugs en wapens en moord en loyaliteit en familie en mannen… en een vrouw,” aldus de officiële synopsis van AMC.

DaredevDaredevil-ster belandt in gangsteroorlog in 'de nieuwe Peaky Blinders' Kinil-ster belandt in gangsteroorlog in 'de nieuwe Peaky Blinders'
😎 (Afbeelding: AMC)

De moderne Peaky Blinders

De eerste volledige trailer belooft een intense misdaadserie die fans van het betere gangster-werk zeker niet over mogen slaan. Sterker nog, Kin wordt al het hedendaagse broertje van Peaky Blinders genoemd in de Amerikaanse pers.

Gezien de reputatie van het team achter Kin kan het bijna niet meer mis gaan toch? Helaas levert een blik vol talent opentrekken lang niet altijd ook daadwerkelijk een topserie op.

Het slechte nieuws

Hopelijk weten de makers van Kin wel de klus te klaren. Het slechte nieuws? Over een Nederlandse release is nog niks bekend. Normaliter vinden AMC-series bijna altijd wel hun weg naar Nederland, via FOX of Disney+, maar voor nu blijft het een kwestie van afwachten.

Kin komt op 9 september naar AMC+.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.