Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 25 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

The Matrix 4: eindelijk de officiële titel en eerste beelden onthuld

Warner Bros. heeft eindelijk de titel van The Matrix 4 onthuld. The Matrix Resurrections, zoals de blockbuster gaat heten, is tevens voorzien van een eerste teaser-trailer.

Je zou tussen al het trailer-geweld van Marvel door bijna vergeten dat The Matrix 4 ook nog dit jaar uitkomt. Warner Bros. gaat duidelijk voor een last-minute marketing-offensief, want vooralsnog blijft de nieuwe film van Lana Wachowski een groot mysterie.

The Matrix Resurrections

The Matrix 4 komt op 22 december uit, dat weten we, maar zelfs de titel van de film was een mysterie. Met de nadruk op ‘was’: Warner Bros. heeft afgelopen nacht namelijk bekendgemaakt dat de film The Matrix Resurrections gaat heten.

the matrix Resurrections, trailer, teaser, eerste beelden, keanu reeves, neo
(Afbeelding: Warner Bros. Pictures)

Begin dit jaar deden al geruchten de ronde dat de nieuwe film zo zou gaan heten. Het past precies in het rijtje van de vorige titels, The Matrix Reloaded en The Matrix Revolutions.

Eerste beelden en slecht nieuws

De nieuwe titel werd onthuld tijdens CinemaCon. Aanwezige bezoekers kregen voorproefjes op aankomende films. Naast de titel van The Matrix Resurrections liet Warner Bros. ook de eerste beelden van de film zien.

Het slechte nieuws? De getoonde teaser-trailer is nog niet online uitgebracht. Enkel de gelukkige aanwezigen weten nu dus hoe The Matrix er anno 2021 uitziet.

Gelukkig waren de aanwezige fans zo vriendelijk om de trailer te beschrijven. Klik dus vooral weg als je geen spoilers wilt, al kun je de vage teaser amper een spoiler noemen. Maar goed, je bent gewaarschuwd.

Vreemde dromen

De teaser begint naar verluidt met Neo (Keanu Reeves) die met zijn therapeut praat, gespeeld door Neil Patrick Harris. Neo heeft last van vreemde dromen. Het publiek heeft meteen door dat zijn dromen over zijn ervaringen als de redder van de mensheid gaan, maar het personage van Reeves heeft dat zelf niet door.

Daarna ontmoet hij de vrouw die we als Trinity kennen, gespeeld door Carrie-Anne Moss. Wanneer ze elkaar de hand schudden valt het ze op hoe bekend ze elkaar overkomen, maar ze kunnen er niet de vinger op leggen hoe.

Verder werd er weinig plot verklapt, maar het is duidelijk dat de hoofdrolspelers uit de vorige The Matrix-films echt moeten herontdekken hoe de wereld in elkaar steekt. Hopelijk leidt dat niet tot een herhaling van zetten à la The Force Awakens. Verder gaf de trailer ook een eerste voorproefje op wat de nieuwe Morpheus lijkt te zijn, gespeeld door Yahya Abdul Mateen II.

Explosieve actie

Hij geeft Neo opnieuw de keuze tussen de rode en de blauwe pil. Tevens trainen ze met elkaar, een scène waaruit blijkt dat Neo nog steeds powers heeft. Ook zat de teaser volgens aanwezigen propvol explosieve actie, inclusief helikopters die door straten razen en Neo en Trinity die van een wolkenkrabber afspringen.

Release en meer nieuws

The Matrix Resurrections komt op 22 december uit in de bioscoop en op HBO Max. De kans is groot dat we al zeer binnenkort dezelfde teaser ook online te zien gaan krijgen. Hopelijk, hopelijk, pakt de film net zo sterk uit als de eerste. The Matrix druipt van de 90’s-stijl, wat het vertalen van de franchise naar 2021 een pittige klus maakt. Hopelijk slaagt Lana Wachowski daarin.

Netflix onthult lijst met 40 grote films die nog deze herfst uitkomen

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.